Erdoğan: 30 Mart teyit etme günüdür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da muhalefete ve Hizmet Hareketi'ne yönelik yine sert ifadeler kullanarak, 30 Mart'ın AK Parti'yi teyit etme günü olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: 30 Mart teyit etme günüdür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da muhalefete ve Hizmet Hareketi'ne yönelik yine sert ifadeler kullanarak, 30 Mart'ın AK Parti'yi teyit etme günü olduğunu söyledi.

Kastamonu mitinginden sonra özel uçak ile 16.40 sularında Samsun Çarşamba Havaalanı'na gelen Erdoğan, buradan otobüs ile miting yapacağı Samsun Cumhuriyet Meydanı’na hareket etti. 16.00’da başlaması gereken konuşmasına bir saat 15 dakika gecikme ile başlayan Erdoğan, ilçeleri selamladı.

Konuşmasına Samsun’un milli mücadeledeki yerine vurgu yaparak başlayan Başbakan, CHP’nin Atatürk’ü istismar ettiğini öne sürdü. CHP’nin Suriye ve eli kanlı terör örgütlerinin yanında olduğunu ileri süren Erdoğan, “En sonunda haşhaşilerin, Pensilvanya'nın yanındalar.” diye konuştu. “Daha önce Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyenler artık Pensilvanya’nın izindeyiz diyor.” diyen Erdoğan, MHP’nin de kasetlere boyun eğerek Pensilvanya’ya teslim olduğunu iddia etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rahşan affı ile kurtulduğunu söyleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun mazlumun ahını aldığını, bunun kendisinden çıkacağını belirtti. Kılıçdaroğlu’nun 'yalancıdan başbakan olmaz' sözüne dikkat çeken Erdoğan, 12 yıldır kendisinin kesintisiz başbakan olduğunu, ama Kılıçdaroğlu’nun olamadığını kaydetti. Siyasette ahlakın önemine vurgu yapan Erdoğan, “Siyaset ahlak ve ilke ile yapılır. Siyaset kasetle, montajla yapılmaz. Dürüstsen benim hakkımda söylediğin o hesapları ortaya çıkar koy. Gerekirse beraber gidelim bu parayı alalım tamamını da sana vereyim.” diye konuştu. CHP’lilere seslenen Başbakan, “Bunun peşinde daha ne kadar gideceksiniz.” diye seslendi.

Siyasetin, sırtı çetelere dayamakla yapılmayacağını söyleyen Erdoğan, CHP ve MHP’nin sırtlarını halka dayamak yerine Pensilvanya’ya dayadığını iddia etti. Pensilvanya’nın bir çete olduğunu öne süren Erdoğan, seçimlerden sonra bunlar hakkında gerekeni yapacaklarını tekrar yeniledi.

"CHP EZANI TÜRKÇE’YE, CAMİLERİ AHIRA ÇEVİRDİ"

Ezanı Türkçe’ye, camileri ahıra çevirenlerin, Kur’an öğrenmeyi yasaklayanın CHP olduğunu anlatan Erdoğan, yine başörtülü kızlara zulmeden, alimleri zindanlarda çürütenin de CHP olduğunu söyledi. Pensilvanya’nın CHP’ye oy istediğini öne süren Erdoğan, “Size verdiğimiz emeğe de yazıklar olsun. Bunların dershanelerindeki yavrularınızı alın. Okullarda ücretsiz takviye kurslarını biz vereceğiz. Okullarındaki çocuklarınızı alın. Devletin okulları yeter. Bunlar evlerden kendileri gibi düşünmeyenleri atıyorlar. Evlerde geceleri başbakana beddua seansı yapıyor. Pensilvanya’daki zat bana uzun boylu lakabı takmış. Bu uzun bize çok hainlik etti diyor. 17 üniversite açmanıza yardım ettiğimiz için mi hainlik ettik, okullarınıza yardım ettiğimiz için mi hainlik ettik. Sizi refere ettiğimiz için mi hainlik ettik. Yazıklar olsun size.” diye konuştu

"30 MART AK PARTİ İKTİDARINI TEYİT ETME GÜNÜDÜR"

"30 Mart’ın bunlara ders verme ve AK Parti iktidarını teyit etme günüdür" diyen Erdoğan, kaset ve dinlemelere vurgu yaptı. Erdoğan, "Elinizde ne varsa dökün" diyerek abdestlerinden şüpheleri olmadığını söyledi.

İstanbul’da yaptıkları mitinge 2 milyon kişi katıldığını hatırlatan Erdoğan, Samsun’da da bu aşkı ve sevdayı gördüğünü, 30 Mart'ta sandıkların patlatılmasını istedi. Samsun’a yapılan yatırımları anlatan, eğitim alanında yapılan yatırımları sıralayan Erdoğan, öğrenim kredilerine yaptıkları artışları ve açılan yüksek öğrenim yurtlarına dikkat çekti.
MHP’ye kafatası milliyetçisi olarak gönderme yapan Erdoğan, Merkez Bankası’nın geldiği durumu aktardı.

Bafra Ovası’nda zulama amaçlı yapılan kanallara ve sulama göletlerine dikkat çeken Başbakan, “Verdiğimiz tarımsal destekler hiçbir dönemle kıyaslanamayacak dönemdedir. Büyükşehir artık en ücra köye kadar yol ve su sıkıntılarını giderecek. Bu iş bizim işimiz.” diye konuştu. Seçime 5 gün kaldığını ve Samsunluların kapı kapı dolaşarak bütün ilçeleri kazandırmalarını istedi. Erdoğan, konuşmasının sonunda tek din, tek bayrak, tek vatan ve tek millet olma vurgusu yaptı. CİHAN

Yorumlar