Erdoğan, 200 yataklı BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ni hizmete açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımını tamamlanan Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, 200 yataklı BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ni hizmete açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımını tamamlanan Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 85 milyon liraya mal olan 200 yataklı hastanede 108 hasta odası ve 10 ameliyathane bulunuyor.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitinge katılmak üzere şehre gelen Başbakan Erdoğan, mitinginin ardından 85 milyon liraya mal olan, 200 yataklı BAÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

BAÜ Çağış Yerleşkesi'nde düzenlenen açılış törenine Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur, BAÜ Rektörü Prof. Mahir Alkan ve diğer yetkililer katıldı.

Tören alanına parti otobüsüyle gelen Başbakan Erdoğan, Rektör Alkan tarafından karşılandı. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Erdoğan, hastanenin Balıkesirlilere ve öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulundu. Erdoğan, "Bu hastane inanıyorum ki şu anda çok ciddi sıkıntısını çektiğimiz akademisyenler noktasında da önem taşıyor. Tıpta hakikaten ciddi sıkıntılarımız var. Dün Uşak'ta da 'biz de burada hemen bir hastane yapalım, tıp fakültesini açalım, hazırız' dediler. Ancak önce akademisyen, sonra fiziki imkânlar olmalı dedim. Fiziki imkânlar olmadıktan sonra buraları yapmanın da pek anlamı yok. Gerçekten çok doktora, çok hocaya ihtiyacımız var. Tabii bunun kaynağı da eğitim ve araştırma hastaneleridir. Tüm hocalarımızı kutluyorum, kendilerine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan, "Ya Allah bismillah" diyerek beraberindekilerle kurdeleyi kesti. Ardından hastaneyi gezerek bilgi aldı. 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan 200 yataklı hastanede 108 hasta odası, 5 adet kuvöz, 5 salonda 34 yoğun bakım yatağı, 10 ameliyathane, 2 anjiyo salonu, kornea bankası bulunuyor. Hastanede 118 akademisyen, 100'ü sağlık personeli olmak üzere 124 personel ve 82 yardımcı hizmet destek personeli hizmet verdiği bildirildi.






CİHAN

Yorumlar