Erdoğan: 17 ve 25 Aralık, 27 Mayıs darbesinin tezahürü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını 27 Mayıs darbesine benzetti. Erdoğan, "27 Mayıs’tan bugüne kalan izler olduğunu hepimiz biliyoruz. En son 17 ve 25 Aralık darbe girişimi, 27 Mayıs zihniyetini...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: 17 ve 25 Aralık, 27 Mayıs darbesinin tezahürü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını 27 Mayıs darbesine benzetti. Erdoğan, "27 Mayıs’tan bugüne kalan izler olduğunu hepimiz biliyoruz. En son 17 ve 25 Aralık darbe girişimi, 27 Mayıs zihniyetini yeniden canlandırma, atağa geçirme, seçilmiş hükümeti devirme isteğinin tezahürüydü. Milletin iradesine ve demokrasiye çok sıkı şekilde sahip çıkmasıyla bu tehlikeyi bertaraf ettik.” dedi.

AK Parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında 27 Mayıs darbesini anan Erdoğan, "Bugün 27 Mayıs darbesinin 54’üncü yıl dönümü. Bir kez daha Demokrat Partisi çatısı altında ülkeye hizmet vermiş herkesi hayırla yad ediyoruz. 54 yıl önce Türkiye’ye çok ağır bir bedel ödeten darbe yaşandı. Umudumuzu yitirmedik, karamsarlığa kapılmadık, demokrasi yolunda önemli mesafeler katettik. 27 Mayıs’ın izlerini tek tek sildik, silmeye devam ediyoruz. Vesayet özlemi içinde, darbe özlemi içinde olanlar yine var. Millet iradesini yok sayıp, sandığı yok sayıp ülkeye kendi hırsları istikametinde yön çizme sevdası içinde olanlar yine var. Ancak Allah’a hamdolsun ki, yaptığımız reformlar ve dik duruşumuz sayesinde milli irade hiç olmadığı kadar güç kazanmış, yerini sağlamlaştırmıştır.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, "27 Mayıs’tan bugüne kalan izler olduğunu hepimiz biliyoruz. En son 17 ve 25 Aralık darbe girişimi, 27 Mayıs zihniyetini yeniden canlandırma atağa geçirme, seçilmiş hükümeti devirme isteğinin tezahürüydü. Milletin iradesine ve demokrasiye çok sıkı şekilde sahip çıkmasıyla bu tehlikeyi bertaraf ettik.” şeklinde konuştu.

'HESABINI SORMAKTAN KAÇINACAK OLAN BİR TANE ARKADAŞIM ÇIKARSA...'

Erdoğan, "Merhum Menderes için daha 27 Mayıs darbesi yapılmadan, içinde, burası çok ilginç, sabık başbakan ifadeleri geçen iddianameler hazırlanmıştı. Daha karar kesinleşmemiş ama darağacı hazır bekliyor. Ne diyor? Çok enteresan, sabık başbakan. 54 yıl sonra bizim için de 17 - 25 Aralık darbe girişimi oldu ya. Ardından polisteki tutanaklar elimize geçti. Bu tutanaklarda şahsımla alakalı 'dönemin başbakanı' ifadesi geçiyor ve bunu o paralel yargı, bir kısım, ona takdim edecekler ve oradan da bizi bu şekilde yargılama yoluna gidecekler. Eğer 25 Aralık darbesi başarılı olsaydı, bu hazırlıklar ortaya çıkacaktı. Milletin hükümeti Yassıada benzeri düzmece mahkemelerde yargılanacaktı. Hamdolsun bunlar engellendi. İnşallah bunun hesabını soracağız. Özellikle de paralel yapıdan bunun hesabını sorarak, Türkiye’de benzeri darbe girişimlerinin yaşanmasının önüne geçeceğiz. Şunu çok açık net söylüyorum. Gerek şahsım, gerek sorumluluk makamında olan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum. Eğer bunun hesabını sormaktan kaçınacak olan bir tane arkadaşım çıkarsa inanın bunun hesabını veremezsiniz. 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanının halk oyuyla seçilmesi de demokrasimizin güç kazanmasına vesile olacak.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar