Ensarioğlu'ndan 'taziye' açıklaması

Dokunulmazlık tartışmalarında AK Partili bir vekilin de PKK'lı cenazesine katıldığını ileri süren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na cevap veren AK Partili Ensarioğlu, 'Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan birkaç kişinin cenazesine gittim, saklamıyorum' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ensarioğlu'ndan 'taziye' açıklaması

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve MYK Üyesi Galip Ensarioğlu YPG'li taziyesine katılmasıyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Ensarioğlu, "Taziyelere katılmak suç değildir, taziyeye katılmak taziye sahibinin acısını paylaşmaktır. Evet ben katıldım ancak Sayın Kılıçdaroğlu az biliyor, bir değil birkaç kez katıldım, bununla ilgili dokunulmazlık kalkacaksa ilk oyu da ben veririm" dedi.

Ensarioğlu'nun açıklamaları şöyle: "Taziye meselesi özlellikle Ankara patlamasından sonra Van’da bir milletvekilinin bu vahşi terör eylemini gerçekleştiren şahsın taziyesine katılmasıyla başlayan bir tartışmadır. Taziyelere katılmak suç falan değil. Taziyeye katılmak taziye sahibinin aısını paylaşmaktır.

Evet ben katıldım. Yalnız Sayın Kılıçdaroğlu az biliyor. Ben bir değil birkaç defa katıldım. Ama benim katıldığım bütün taziyeler Şengal’de ve Kobani’de IŞİD ile savaşırken yaşamını yitiren o günkü YPG’lilerin taziyeleriydi ve ailesini tanıdığım insanlardı. Taziyeye gittim, bundan hiç gocunmam, çekinmem, bunu da saklamam. Bununla ilgili dokunulmazlık kalkacaksa da ilk oyu ben veririm. Ama ana muhakefet liderinin ya da muhalefetin AK Parti’nin siyaseti ve hizmetleri karşısında politika üretemeyip komplekse girmeleri onların böyle ufak şeylere sarılmalarına sebep oluyor ki bundan bir şey çıkmaz.bu memleketin hayrına siyaset üretip muhalefet yapsınlar. Muhalefete de ihtiyacımız var. Biri bizi uyarsın, yol göstersin, eksiğimizi, yanlışımızı söylesin. Böyle ufak şeylerle uğraşmaları kendilerinin seviyelerini düşürür."

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer 17 Şubat'taki Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bomba için Van'da kurulan taziye çadırına giderek, ailesine başsağlığı dilemişti. HDP'li Tuğba Hezer hakkındaki fezleke, aynı gün içinde Adalet Bakanlığı'ndan Başbakanlık’a, Başbakanlık'tan da Meclis'e gönderilmişti.

Ankara, YPG/PYD'yi PKK'nın uzantısı olarak görüyor ve "terör örgütü" olarak nitelendiriyor.

Yorumlar