Engin Altay: Partinin desteklediği adayı yerden yere vurmak CHP'lilik değildir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, cumhurbaşkanı adayına imza vermemenin kişisel bir tercih olduğunu belirterek "Buna saygı duyarız ama bununla beraber partinin desteklediği adayı yerden yere vurmak CHP'lilik değildir." dedi. Meclis'te gazetecilerin...

Google Haberlere Abone ol
Engin Altay: Partinin desteklediği adayı yerden yere vurmak CHP'lilik değildir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, cumhurbaşkanı adayına imza vermemenin kişisel bir tercih olduğunu belirterek "Buna saygı duyarız ama bununla beraber partinin desteklediği adayı yerden yere vurmak CHP'lilik değildir." dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Altay, partinin politikalarına yönelik itham ve töhmet altında bırakıcı söylem ve eylemleri olmadığı sürece milletvekillerinin halkla ilişkiler binasında bir araya gelerek değerlendirme yapmalarının çok normal olduğunu söyledi. CHP’nin genel başkanının açıklamalarından sonra cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili imza vermemelerinin çok normal ve kendi kişisel tercihleri olduğunu ifade eden Altay, "Ancak gerek adayla gerek partinin politikalarıyla ilgili itham edici ağır eleştiriye yönelik söylemleri, eylemleri bizim parti geleneklerimizde çok hoş karşılanmaz, doğru değildir. Parti iç meseleler, partinin resmi organlarında konuşulur ki konuşulmuştur. Her milletvekilimiz istediği vakit genel başkanımızla görüşme imkanına hep sahiptir. Arkadaşlarımızın çekinceleri olabilir ama parti teamülü çerçevesinde adayla ilgili olumsuz söylemleri hoş karşılanmaz. 21 arkadaşımızın hepsinin imza atma gerekçesi farklı farklı ve kişisel tercihleridir, saygı duyuyoruz ancak bazı medya organlarında milletvekillerinin partinin genel başkanını ve partinin adayını ve parti politikalarını eleştirmeleri parti tabanında kabul görmez, partimizin gelenekleriyle örtüşmez, parti kural ve kaideleriyle de örtüşmez." diye konuştu.

"DİSİPLİN MEKANİZMASINI İŞLETMEYİ HİÇ İSTEMEYİZ"

"Disiplin mekanizmasını işletmeyi hiç istemeyiz; bu noktaya gelinmemelidir." diyen Altay, şöyle devam etti: "Partinin programında ve tüzüğünde o mekanizmanın nasıl çalışacağı belli. Biz parti yönetimi olarak bu noktaya gelinmesini istemeyiz. Milletvekilleri elbette özgürdür ama temel politikalarda partinin kararlarına uymak da milletvekillerinin görevidir. Cumhurbaşkanı adayına imza vermemek kişisel tercihtir, buna saygı duyarız ama bununla beraber partinin desteklediği adayı yerden yere vurmak CHP'lilik değildir. CHP emir komuta zinciri içinde çalışan parti hiç olmadı zaten, değişik kanaatler hep olmuştur ama asıl olan gövdedir ve o gövde ve kanatlara hükmeden beyindir, kanatların özgürce çırpmasında hiçbir sakınca yok, iş ki gövdeyi sevk ve idare eden beyne halel gelmesin. CHP’de bir sorun beklemesin kimse. 3 ya da sayıları 4’ü geçmeyen arkadaşımız başka bir siyasi partinin milletvekili gibi fiili bir davranış içindedirler, bunu parti tabanımız hoş görmeyecektir."

"Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin nasıl bir cumhurbaşkanı formatını oluşturmaya yönelik projenin ürünü olarak İhsanoğlu milletimizin takdirine sunulmuştur." diyen Altay, ama dış proje iddialarının komplo teorileri olduğunu, hiçbir aklı başında insanın itibar edeceğine inanmadığını vurguladı. CİHAN

Yorumlar