Enerji Bakanı'ndan çarpıcı açıklamalar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bir kısım vakıflar, bir kısım manipülatif kurumlar, bir kısım spekülatif kurumlar, şu anda koalisyon hükümetlerini hazırlamak için algı operasyonlarına girdiler. Hiçbir tanesine vatandaşımız yüz vermeyecektir" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Enerji Bakanı'ndan çarpıcı açıklamalar
 Bilecik'e gelen Bakan Taner Yıldız, ilk olarak Osmaneli İlçesi'ni ziyaret etti. Bakan Yıldız gazetecilerin yönelttiği gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Yıldız, bir gazetecinin "HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş iktidar olmaları halinde elektriğin bir kısmını ücretsiz dağıtacaklarını söylemişti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, siyasetçilerin vatandaşlara karşı dürüst olması gerektiğini söyledi. Bakan Yıldız şöyle devam etti:

 

"Sayın Demirtaş, kayıp kaçakla alakalı samimiyse, '230 kilovat saat, bilmem şu kadar kilovat saat dağıtacağım' demek yerine, kalksın kayıp kaçakların meşru olmadığına, doğru olmadığına dair bir beyanat versin. Dürüst ve samimiyse 'Bunlar doğuda da üretildiği için hakkımız, batıda tüketildiği için de bunlardan alacağımız var' deyip ayrımcı bir üslup taşımasın. Türkiye'nin tamamını kucaklamaya hazırlandığını söylediği bir dönemde, Türkiye'de derin boşluklar oluşturacak ve ideolojik bir yapıya dönüştürecek elektrik kayıp kaçaklarıyla alakalı demeçlerini bekliyorum. Bununla alakalı vatandaşlarımıza, herkesin bunun bir hem devletine hem de komşusuna bir kul hakkı olarak döneceğini söylemesini bekliyorum."

 

'CERN ÖNEMLİ TEKRONOLİ MERKEZİ'

 

Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ne (CERN) ortak üye olmasıyla ilgili olarak da "CERN, dünyanın en önemli teknoloji merkezlerinden biri. Türkiye geçen günlerde ortak üye oldu. Bundan sonra fizikçilerimiz, akademisyenlerimiz orada çalışmalar yapabilecek. Tam üyelik şu anda tercih ettiğimiz bir kısım değildi ama önümüzdeki 5 yıl içinde buna müracaatımız olacak. Türkiye ilerledikçe, büyüdükçe teknolojik olarak da bilgi transferi konusunda da artık kabına sığmayan bir yapı içine girmiştir. CERN, bu kabı taşırmak, kabuğumuzu yırtmak açısından da önemli bir geçiş dönemi olacaktır" diye konuştu.

 

Bakan Taner Yıldız Osmaneli İlçesi'nden Bilecik kent merkezine geçti, Gazipaşa Mahallesi Kurtuluş Caddesi'ndeki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı.

 

'MİT TIR'LARINI, 17-25 ARALIK OPERASYONLARINI UNUTMAYIN'

 

Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada halkın yüzde 50'sinin oylarını alıp yüzde 100 hizmet götürdüklerini söyledi. Bakan Yıldız şöyle devam etti:

 

"Biz her şeyi affedebiliriz ama ihaneti asla, bizim yetişme tarzımızda bu var. Bizim geleneklerimizde, göreneklerimizde bu var. Biz bağrımızı açtık. Biz yüreğimiz açtık ama bunun istismar edilmesini hiçbir zaman müsaade etmedik, etmeyeceğiz de. 7 Haziran seçimlerine yaklaşıyoruz. Boş vaatlere aldırmadığı için ülkemiz şu anda AK Parti iktidarıyla beraber devam ediyor. Bu ülkenin idaresine konan güçlü irade AK Parti ile devam edecek. Bir kısım vakıflar, bir kısım manipülatif kurumlar, bir kısım spekülatif kurumlar şu anda koalisyon hükümetlerini hazırlamak için algı operasyonlarına girdiler. Hiçbir tanesine vatandaşımız yüz vermeyecektir. Bunu hep beraber göreceğiz. Bakın Türkiye kamburlarını attıkça çözüm süreciyle beraber geldiği nokta inşallah Türkiye'nin geleceği olacak. Sandığa giderken lütfen şunları unutmayın. Nüfus cüzdanınızı, vicdanınızı, durdurulan MİT TIR'larını, beddua seanslarını, 17-25 Aralık operasyonlarını, uzun adam diyenleri, Gezi olaylarındaki ihanet odaklarını, Taksim'i Kabe ile kıyaslayanları bunların hiçbirini unutmayın."

 

Yorumlar