Enerj Bakanı Yıldız: Bu koltuklar ve makamlar bize baki değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kendisinin iki yıldan beri üç dönem kuralının korunmasıyla alakalı açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, "Partimiz de böyle bir karar aldı. Hayırlı uğurlu olsun. Kendim de içinde dahil...

Google Haberlere Abone ol
Enerj Bakanı Yıldız: Bu koltuklar ve makamlar bize baki değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kendisinin iki yıldan beri üç dönem kuralının korunmasıyla alakalı açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, "Partimiz de böyle bir karar aldı. Hayırlı uğurlu olsun. Kendim de içinde dahil olarak, bu koltuklar, masalar, sandalyeler ve makamlar bizlere baki değil. Bu erdemi, siyasetin göstermesi lazım. Olabilir, her iş mutlaka yüzde yüz ideal olmayabilir. Üç dönem kuralı hem AK Parti hem de Türkiye'nin yenilenmesiyle alakalı önemli bir başlık ve kuraldır." dedi.

Bakan Yıldız, bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Balıkesir'de, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sabah saatlerinde Bandırma ilçesine gelen Bakan Yıldız, burada Bandırma Eti Maden Tesisleri'ni ziyaret etti, daha sonra kara yolu ile Balıkesir'e geçerek, Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu, AK Parti İl Başkan Vekili Mehmet Akif Okur da hazır bulundu. Ziyarette Vali Turhan, kısa bir brifing verdi.

Balıkesir'in, kendisi için farklı ve önemli bir il olduğunu belirten Bakan Yıldız, Balıkesirspor'un yarın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı maçta başarı dileğinde bulundu. Balıkesirsporlu taraftarların, Süper Lig'de bundan sonra çok daha güçlü takımlarla beraber olacağını belirten Yıldız, "Yarın oynanacak maçta bir puan alsak yetiyor. Ama yenersek daha iyi olacak. Balıkesir'in komple bir ahengi adına da bunu önemli bir artı olarak görüyorum." diye konuştu.

Bakan Yıldız, ziyaretin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'u makamında ziyaret etti. Uğur, ziyareti nedeniyle Bakan Yıldız'a teşekkür ederek, kısa bilgi verdi. Başkan Uğur, belediyenin kuruluş aşamasında olduğunu belirterek, yapılacak çalışmaları anlattı.

"HER ALTI AYDA BİR BİZE ÖMÜR BİÇTİLER"

Ziyarette, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Taner Yıldız, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin her altı ayda bir badire atlattığını belirterek, "Bize ömür biçenler var. Her altı ayda bir tekrar bunu hatırlayıp yeni ömür biçenler var. Biz doğru yaptığımız kadar güçlendiğimize inandığımız için inşallah bundan sonra doğru yapmaya çalışacağız. AK Parti hükümetleri ve AK Partimizin şu ana kadar geldiği nokta inşallah artarak da devam edecektir. Özellikle seçim sisteminin tartışıldığı bir ortamda yine Türkiye için hayırlı ve güzel bir modelle, mevcut modelle devam edeceğiz. Gelişmeler neyi gösterir, partimiz oturur, bunla alakalı kararını verir." değerlendirmesinde bulundu.

"Seçimden sonra seçimle kriz bekleyenler, seçim geçtikten sonra 30 Mart tarihinde AK Parti'nin gerçekten büyük başarısından sonra yeni bir kriz noktası üretmeye kalktılar." diyen Bakan Yıldız, şöyle devam etti: "Ne var önümüzde? Cumhurbaşkanlığı seçimi. Acaba burada bir ayrılık olabilir mi? Bir ayrışma olabilir mi? diye baktılar. Hiç kimse böyle bir şey beklemesin. Biz Allah'ın izniyle kimseye o fırsatı vermeyiz. Çünkü içimizdeki ahenk, içimizdeki birlik, beraberlik ve bütünlük böyle şeylere fırsat vermeyecek kadar değeri yüksek bir birlikteliktir. O açıdan kriz noktası bekleyenler mutlaka yeni başlıklar üreteceklerdir. Onlara da hazırlıklıyız."

Kendisinin iki yıldan beri üç dönem kuralının korunmasıyla alakalı açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Yıldız, "Partimiz de böyle bir karar aldı. Hayırlı uğurlu olsun. Kendim de içinde dahil olarak, bu koltuklar, masalar, sandalyeler ve makamlar bizlere baki değil. Bizler hizmetlerimizi yapacağız ve zamanı geldiğinde hamd olsun alnımızın akıyla bizden sonra bunu daha iyi yapabilecek arkadaşlara bunu devredeceğiz. Bu erdemi, siyasetin göstermesi lazım. Bir kısım komplikasyonları var diyorlar. Olabilir her işi mutlaka yüzde yüz ideal olmayabilir. Ama bu yakın siyasi tarihimizde ve Türkiye'nin siyasi tarihinde bir erdemdir. Sizin seçilme imkanı varken, bunu bir prensiple bir kuralla başka bir arkadaşınızı tevdi ediyor olmanız bir erdemdir. AK Parti, bu erdemi inşallah gösterecektir. Bizler bütün makamlarımızı ve bütün çalıştığımız arkadaşlarımızla beraber yeni Türkiye'nin büyümesine katkı koyacak tarzda yetişmiş arkadaşlarımıza devir edeceğiz. Üç dönem kuralı hem AK Parti hem de Türkiye'nin yenilenmesiyle alakalı önemli bir başlık ve kuraldır." diye ifade etti.

Ziyaretin sonunda, Balıkesirspor taraftar lideri Hasan Ovalı tarafından Bakan Yıldız'a Kırmızı-Beyazlı atkı ve sırtında adının yazılı olduğu 38 numaralı forma hediye edildi. Bakan Yıldız, ziyaretin ardından Özdoğu Madencilik'e ait işletmenin açılışı için Havran ilçesine hareket etti.

CİHAN

Yorumlar