'En yakınımızdakilerin yolsuzluk yaptığını bilsek adaletin önüne koyarız'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, en yakınlarının bile yolsuzluğa bulaşması durumunda adalete teslim edeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'En yakınımızdakilerin yolsuzluk yaptığını bilsek adaletin önüne koyarız'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, en yakınlarının bile yolsuzluğa bulaşması durumunda adalete teslim edeceğini söyledi. Arınç, "En yakınımızdan Allah saklasın, birinin yolsuzluk, hırsızlık yaptığını bilsek veya duysak, onu en güzel şekilde adaletin önüne koyar, hesabını sorarız." dedi.

Bülent Arınç, Bursa’nın Karacabey ilçesinde partililer ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle yemekte buluştu. Arınç, burada yaptığı konuşmada belediye başkan adayı Ali Özkan için destek istedi. Eskiden 16 olan büyükşehir sayısının son kanunla 30'a yükseldiğini anlatan Arınç, yeni kanuna göre artık Bursa'nın il sınırlarının büyükşehir sınırları haline geldiğini hatırlattı. Özel idarenin bütün mal varlıklarının Büyükşehir'e geçtiğini anlatan Arınç, eldeki imkanların da daha verimli kullanılacağını söyledi.

ARINÇ'TAN KARACABEYLİLERE HİZMET İÇİN GÖZDAĞI

Yeni Büyükşehir Kanunu'na göre bazı belediyelerin bir kısım imkanlardan mahrum kalabileceğine dikkat çeken Arınç, şöyle konuştu: "Büyükşehir'le uyumlu olmayan belediyelerin, bazı şeylerden mahrum kalması mümkün olabilir. Elbette biz partizanlık yapmayacağız, ama üçlü diyor arkadaşlarımız... Bu üçlünün bir arada olup, birbirine güzel bir akort içinde çalışması elbette daha verimli olacaktır."

Belediye başkanlarında inanç başta olmak üzere bazı kriterler aradıklarını ifade eden Bülent Arınç, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz dönem bizden seçilen belediye başkanımızın, hizmetlerinden memnun kalmadık. Bazı hareketleri bizi fevkalede üzdü. Yanlışlıklarını gördük ve yolumuzu ayırdık. Bize herkes dedi ki; 'siz kaybedersiniz, başka partiye gider, şöyle yapar böyle yapar. Bizden uzak olsun da, nereye gider gitsin, nerede karşımıza çıkarsa çıksın, çünkü biz bu ölçülere sahip olmayanlarla çalışamayız. Biz inşallah kazanacağız, ama kötü insanlarla kazanmaktansa, iyi insanlarla kaybetmeyi tercih ederiz. O yüzden, vicdanımız müsterih, alan hayrını görsün. Nereye gider, ne yapar hiç bizi ilgilendirmez. Büyükşehir'de kaybedeceğimizi bilsek, ölçüler tutmaz ise bizim için hiçbir önemi yok. Bir insan ki, halka sırtını döner; başka gayri kanuni, gayri ahlaki şeyler söyler, yanlış işler yapar bizim işimiz yok. Biz o zaman iyi insanlarla yola devam ederiz."

Sık sık anketler yaparak vatandaşa 'hükümetin en çok hangi icraatlarından memnunsunuz?' diye sorduklarını belirten Arınç, halkın en çok sağlık hizmeti, ikincisi ise ulaştırma hizmetlerinden memnun olduğunu dile getirdi.

YOLSUZLUKLARIN HESABINI SORACAK TA BİZİZ

Arınç konuşmasına şöyle devam etti: "Efendim son zamanlarda bir sürü dedikodular konuşuluyor, yolsuzluklar konuşuluyor, şunlar konuşuluyor, bunlar konuşuluyor. Bütün bu konuşulanlar, 30 Mart akşamı bitecek. 31 Mart’ta, bunların hiç birisini duymayacaksınız. Çünkü bunların hepsi, seçime yönelik dedikodulardır. Bu iktidarı nasıl yıpratacağız, bu iktidarın ayağını nasıl tökezleteceğiz, bu iktidarı nasıl itibarsız hale getireceğiz, diye bir yerlerde bir şey düşünenler, bir tezgah yaptılar, karşımıza geldiler. Tutmaz, biz 11 yıldır, ne imtihanların içinden geçtik geldik, ne darbe hazırlıkları, ne cuntalar, ne şunlar, ne bunlar, bizi yıkmaya kafi gelmedi, dedikodularda gelmez, hiç endişe etmeyin. Peki bu kadar yolsuzluk lafı ediliyor, buna karşı da dedikodu mu diyeceksiniz? Buna karşı da, kulağınızı mı kapatacaksınız? Hayır. Bir yerde yolsuzluk varsa, onun hesabını da soracak olan da biziz, Allah'ın izniyle. 11 seneden beri, Türkiye'de mafya ve çetevari oluşumlardan 55 tanesini yok ettik. Çok şükür, Türkiye mafyanın cirit attığı bir yerken, geçmişte bizim dönemimizde hiç birisi nefes alamaz hale geldi."

BİZ ÜÇ Y İLE MÜCADELE ETMEK İÇİN SÖZ VERDİK

En yakınlarından birinin yolsuzluğa bulaşması halinde adalete teslim edeceklerini anlatan Bülent Arınç, şöyle devam etti: "En yakınımızdan Allah saklasın, birinin hırsızlık, yolsuzluk yatığını bilsek veya duysak onu en güzel şekilde adaletin önüne koyar, hesabını sorarız. Çünkü bizim varlık sebebimiz, yolsuzlukla mücadeledir. Biz yola çıkarken üç tane konuda söz verdik. Üç tane Y ile mücadele edeceğiz. Birincisi yoksulluktur, fakirliktir. İkincisi ise yolsuzluklarla mücadele ediyoruz ve yasaklarla mücadele ediyoruz."

ALLAH BİZİ SİZDEN SİZİ BİZDEN AYIRMASIN

Geçenlerde güncel olduğu için cemaatler hakkında yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Bülent Arınç, şunları kaydetti: "Sadece bir cemaat söz konusu olduğu için, onlara dönerek sözler söylemiyorum. Onlarda bizim dostlarımız ve kardeşlerimiz. Şunu söylemek istiyorum; bir cemaatin mensubuyum bende, hizmet yapıyorum diyen bir insan, 11 yıl öncesine dönüp baktığında, ne görüyorsa çok şükür 11 senede onlardan kurtulduğunu ve rahatladığını görüyordur. Bütün bu hizmetleri hiç kimse kendine mal etmesin, onlarca topluluk var ve hepsi yerdeki taşı kaldırmaya çalışıyorlar hepsine teşekkür etmemiz lazım. Biz kimse ile kavga edecek, husumet duyacak bir siyasi parti değiliz. Ama şu veya be sebeple içeriden ve dışarıdan birileri; bu hükümette çok oldu, artık gitmesi lazım, seçimlerde bunlarla boy ölçüşemiyoruz, her seçimde bizi alt ediyorlar, biz ne zaman iktidar olacağız, bu insanlar ne zaman gidecekler dile hesap yapanlar, sonunda şunu gördü, seçimlerle ve siyasi güçle biz bunlarla baş edemiyoruz. Bunlara iftira atalım, bunlara tuzak kuralım, bunları lekeleyelim, bunları itibarsızlaştıralım, son zamanda işler böyle işlerdir. Biz bunu biliyoruz ve gereğini yapıyor bununla mücadele ediyoruz."

Bu kötü niyetlerle içeride ve dışarıda ki işbirlikçilere gerekli cevabı vereceklerini belirten Bülent Arınç, sözlerini şöyle noktaladı: "Ama milyonlarca insan bizim dostumuzdur. Bu hizmetleri yürüten gayretli insanlara hiç bir husumetimiz yoktur. Biz varsak onlarda var olacaktır, Allah bizi sizden, sizi bizden ayırmasın diyoruz, kimse yanlış anlamasın."
CİHAN

Yorumlar