Emrullah İşler'den operasyon yorumu: İnşallah hayırlısı olur

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik operasyonlar için "İnşallah hayırlısı olur diyelim." dedi. İşler, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Hamas’ı kınadığının hatırlatılması üzerine...

Google Haberlere Abone ol
Emrullah İşler'den operasyon yorumu: İnşallah hayırlısı olur

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik operasyonlar için "İnşallah hayırlısı olur diyelim." dedi. İşler, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Hamas’ı kınadığının hatırlatılması üzerine "BM sistemi maalesef iflas etmiş durumda." ifadesini kullandı.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde başladığı ziyaretler kapsamında geceyi Zonguldak’ta geçiren Başbakan Yardımcısı İşler, sabah ilk ziyaretini Zonguldak Valiliğine yaptı. Vali Ali Kaban tarafından karşılanan İşler, makam odasına geçerek il hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gazetecilerin sorusunu cevaplandırdı.

Birleşmiş Milletler(BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Hamas’ı kınadığının hatırlatılması üzerine İşler, "Teröristlerle mücadele ediyoruz diye 600’ün üzerinde sivil insan öldü. Dolayısıyla orada insanlık trajedisi yaşanıyor ve BM Genel Sekreteri de bütün bu olayların faili olarak Hamas’ı suçluyor. Batı dünyası, uluslar arası camia, bu şekilde İsrail’e destek verdiği sürece İsrail de sürekli öldürmeye devam ediyor. Çünkü kendisini kınayan, eleştiren ve dur diyen BM sistemi bulunmamakta. Mesele İsrail olduğu zaman hiçbir kural tanınmamaktadır. Dolayısıyla BM sistemi maalesef iflas etmiş durumda. Sayın Başbakanımız daha önce BM’nin bu sistemini eleştirmişti. Uluslar arası sistem gerçekten çıkmaz içine girmiş durumda. Bu sistemin bir an önce mazlum milletlerin hakkını savunacak şekilde yeniden yapılanması gerektiğini düşünüyorum. Biz de bu mübarek ay hürmetine oradaki, kardeşimizi oradaki zulümden Cenab-ı Hak kurtarır diye dua ediyoruz." dedi.

EMNİYET MENSUPLARINA YÖNELİK OPERASYON

Gazetecilerin, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik gözaltılar için 'Bazı kaynaklar, dünkü operasyonların farklı alanlara kayabileceğini açıkladı. Bu operasyonun yargıya kaymak ihtimali var mı?' sorusu üzerine İşler, şu cevabı verdi: "Arkadaşlar bildiğiniz gibi dün bir operasyon başladı. Bu yargı süreci. Biliyorsunuz, yargı ülkede bağımsızdır. Bekleyip bu sürecin sonuçlanmasını göreceğiz. Bekleyeceğiz Allah nasip ederse. İnşallah hayırlısı olur diyelim."

3 askerin şehit olduğu Ceylanpınar’daki olaya da değinen İşler, bu tür provokasyonların çözüm sürecini etkilemeyeceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar