Emrullah İşler: Twitter konusunda geri dönüş olmayacağı kanaatindeyim

Başbakan Yardımcı Emrullah İşler, düşürülen Suriye uçağı ile ilgili olarak savaşa girme gibi bir heveslerinin olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Emrullah İşler: Twitter konusunda geri dönüş olmayacağı kanaatindeyim

Başbakan Yardımcı Emrullah İşler, düşürülen Suriye uçağı ile ilgili olarak savaşa girme gibi bir heveslerinin olmadığını söyledi. İşler ayrıca Twitter’in kapatılması ile ilgili olarak ise geri dönüş olmayacağı kanaatinde olduğunu belirtti.

İşler, partisinin Ankara Gölbaşı’nda düzenlediği seçim çalışmasına katıldı. İşler, esnaf ziyareti öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Düşürülen Suriye uçağı ile ilgili düşünceleri sorulan İşler, “Daha önce de defaatle açıklamalarımız olmuştu sınır ihlalleri yapılmaması konusunda. Angajman kurallarını zaten değiştirmiştik. Dün yine sınır ihlali yapılınca da sınır ihlali yapılınca dört defa uyarılmasına rağmen dönen uçaklardan biri geri dönmüyor ona binaen F-16 pilotumuzda ateş açıyor ve bu şekilde Suriye uçağı düşürüldü. Bizim bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzu hem Suriye hem de bütün dünyaya göstermiş olduk. Sınırlarımızın ihlaline karşı bir takım girişimlere kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorduk ama bu sefer eylemle, fiiliyata geçirmiş olduk. Hadise bu ama CHP’nin böyle bir milli mesela karşısında yapmış olduğu açıklamaları doğru yadırgamamak mümkün değil. Adeta bizi suçlayarak böyle açıklamalar yapmasını doğrusu milletimizin takdirine bırakıyorum. Onlar açısından bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum. Bizim savaş çıkarma gibi savaşa girme gibi böyle bir hevesimiz yok. Bunu herkesin, milletimizin bilmesi lazım. Sınırlarımızı koruma konusunda son derece kararlı olduğumuzu da herkesin bilmesi gerekmektedir. Aynı şey Süleyman Şah Türbesi içinde geçerli oradaki Türk toprağına saldırı olduğu zamanda en şiddetli bir şekilde karşılığını alacaklardır.” cevabını verdi.

“BUNLAR ÇARESİZLİK İÇERİSİNDE”

Süleyman Soylu’nun ‘Deniz Baykal’a kaset tuzağını kuranlarda birisi de Umut Oran’dır’ sözlerinin hatırlatılması üzerine İşler şu cevabı verdi: “Süleyman beyin açıklamasının detayını bilmiyorum. O kendisinin bilebileceği bir iş. Ama Umut Oran’ın yapmış olduğu açıklamaya da ‘aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş’ öyle görüyorum. Dün aslında yapmış olduğu açıklamaya İstanbul’daki miting en güzel cevap oldu. Bunlar bir çaresizlik içerisinde. 30 Mart seçimlerine şurada birkaç gün kaldı ve bütün meydanlarda kamuoyu yoklamalarında kaybedeceklerini anladılar şimdi böyle bir takım açıklamalarla ‘kamuoyunu AK Parti’nin aleyhine çevirebilir miyiz’ beklentisi içerisine girdiler.”

“TWİTTER MAHKEME KARARLARINI UYGULAMAK DURUMUNDADIR”

Twiiter’in kapatılmasını da değerlendiren İşler, “Twitter’in bizim tarafımızdan muhatap olabilmesi için ofis açması lazım. Bu ofisin açılması gerektiği kanaatindeyim. Bir de kendisine yönelik eleştirilere cevap vermesi lazım. Bazı mahkeme kararları var. Bu mahkeme kararlarını uygulaması lazım. Bunu defaatle söyledik. Normal hayatta yasak olan her şeyin sanal âlemde de yasak olması lazım. Kişilik haklarının söz konusu olduğu zaman burada gerekli adımların atılması lazım. Benim de şahsen kendime de açtığım zaman, baktığım zaman akıl almaz iftiralar var. Karalamalar var. Bize atılan tweetlerde de görüyorum ben bunu. Bunun hesabını biz sormayacak mıyız? Twitter geri adım atma durumda ve mahkeme kararlarını uygulamak durumdadır. Bundan da dönüş olmayacağı kanaatindeyim. Bunu yaptığı takdirde de normal, eski haline elbette ki dönecek ve Twitter’dan da herkes yaralanacak.” dedi.

Kendisinin Twitter kullanıp kullanmadığı ile ilgili soruya ise İşler şu cevabı verdi: “Kullanmadım. Kullanmanın da çok uygun olacağını düşünmüyorum. Başka yollardan girildiğini biliyorum ama ben o yollara tevessül etmedim.”

“OFİSLERİNİN OLMASI LAZIM”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Twitter ile ilgili düşüncelerinin aktarılması üzerine ise İşler şöyle devam etti: “Bizim bu diyaloğu kurabilmemiz için onların burada ofisinin olması, temsilciliğinin olması lazım ki biz de bu diyaloğu kuralım. Sayın Cumhurbaşkanı ifade ettiği husus bu olması gerekir diye düşünüyorum. Biz de onu söylüyoruz. Sosyal medya araçlarının Türkiye’de temsilcilikleri olması lazım ki bu hukuki meselelerde onların muhatap alınması onlarla iletişime geçilmesi lazım diye düşünüyorum.”

CHP’li Haluk Koç’un ‘Suriye uçağının düşürülmesi seçim yatırımıdır’ sözlerini de değerlendiren İşler, “Biz Beşar Esat’a mesaj gönderdik, ‘gelin bizim sınırlarımızı ihlal mi edin’ dedik. Ama Sayın Kılıçdaroğlu birkaç gün önce bu tip gelişmelerin olabileceğini söylediler. Acaba onlar o bilgileri nereden alıyorlar? Esat’la da biliyorsunuz bunlar kol kolalar. Kendileri bir takım irtibatları var.” ifadelerini kullandı.




CİHAN

Yorumlar