Emrullah İşler MEB'in ‘Sorgu odası’nı inkar etti: Kesinlikle söz konusu olamaz

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişlerinin bazı okullarda, yurtlarda, dershanelerde sorgu odaları kurduğu ve burada öğrencilere siyasi sorular sorulduğu yönündeki iddialarını reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Emrullah İşler MEB'in ‘Sorgu odası’nı inkar etti: Kesinlikle söz konusu olamaz

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişlerinin bazı okullarda, yurtlarda, dershanelerde sorgu odaları kurduğu ve burada öğrencilere siyasi sorular sorulduğu yönündeki iddialarını reddetti. İddiaları asılsız olarak yorumlayan İşler, “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu olamaz.” dedi.

Mamak’ta partisinin seçim irtibat bürosu önünde konuşma yapan Başbakan Yardımcısı İşler, konuşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 19 Mart’ta Meclis’teki olağanüstü toplantıya AK Parti’nin katılacağını ifade eden İşler, “Meclis 19 Mart günü toplanacak. Bu olağanüstü toplantıyı gerektirecek bir sebep yoktu ancak, CHP ve diğer muhalefet partileri siyasi şov yapmak için bu Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdılar. Biz zaten Meclis’ten kaçan bir parti değiliz. Bizler de o gün Meclis’te olacağız. Bu işin kuralı gereği fezlekeler Meclis’in bilgisine sunulacak ve Genel Kurul kapanacak. Dosyaların içeriğinin gönderilmesi o da usulsüz bir uygulama. Savcı bunu yaptı ve yanlış bir icraata imza attılar. Fezlekeler Meclis’e gönderilip komisyon kurulduktan sonra komisyon dosyaları isteyebilirdi ama dosyaların da Meclis’e gönderilmiş olduğunu öğrendik. Orada da bir yanlış uygulama var. Dosyaların içeriği konusunu zaten internette de yayımladıklarını duyduk. Bunun tamamen ben bir siyasi şov olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

SORGU ODASINDA ÖĞRENCİLERE BASKI İDDİALARI

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin bazı yurt, okul ve kolejlerde sorgu odaları kurdukları ve burada öğrencilere siyasal soru sordukları şeklindeki iddialara cevap veren İşler, “Bunları asılsız itham ve iddialar olarak değerlendiriyorum. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu olamaz. Bunu iddia edenlerin ortaya delil koymaları gerektiği kanaatindeyim. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Bizim de çocuklarımız bu okullarda okuyor. Böyle bir şeyi akıllara ziyan olarak değerlendiriyorum. 30 Mart öncesi yapılacak provokasyonlardan biri olarak değerlendirmemiz lazım. Bir yandan sokakları harekete geçiriliyorlar. Bir yandan kasetler, şantajlar, montajlar ve dublajlarla milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Şimdi de AK Parti’ye olan teveccühü azaltmak için hükümetimiz aleyhinde ipe sapa gelmez iddialarda bulunabilirler. Böyle bir iddiaya şahsen gülüp geçtim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar