Emrullah İşler: Biz interneti yasaklayan bir parti değiliz ki

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Twitter’e erişimin engellenmesi konusunda ‘‘Biz interneti yasaklayan bir parti değiliz ki.

Google Haberlere Abone ol
Emrullah İşler: Biz interneti yasaklayan bir parti değiliz ki

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Twitter’e erişimin engellenmesi konusunda ‘‘Biz interneti yasaklayan bir parti değiliz ki. Mahkeme kararları var, Twitter takmıyor. Twitter, Türkiye’de ofis açma tenezzülünde dahi bulunmuyor.’’ dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara’da Kızılcahamamlıların seçim programına katılmadan önce gazetecilerin gündeme dair sorularına cevap verdi. Sosyal medyanın kapatılmasının söz konusu olmadığını savunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ‘‘Biz hükümetimiz döneminde interneti olabildiğince yaygınlaştırdık. Bizim internetle bir alıp veremediğimiz söz konusu değil. Gerçek hayatta yasak olan bir şeyin sanal alemde de yasak olması gerekir. Mahkeme kararları var, Twitter takmıyor. Twitter, milyonlarca abonesi olmasına rağmen Türkiye’de ofis açma tenezzülünde dahi bulunmuyor. Türkiye’nin ne eksiği var? Siz, Türkiye’yi bir ‘muz cumhuriyeti’ olarak kabul edemezsiniz. Türkiye’ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi çekemezsiniz.’’ diyerek Twitter’in Türkiye’de bir ofis açması gerektiğini söyledi. İşler, Twitter’in de yargı kararlarına uymak durumunda olduğunu belirterek, ‘‘Kimsenin bu konuda ayrıcalığı olmaması gerekir.’’ ifadesini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN ÇİN VE KUZEY KORE İLE ANILMASINI KABUL ETMİYORUZ’

Türkiye’nin ifade özgürlüğü noktasında Çin ve Kuzey Kore ile birlikte anılmasının haksız bir yaklaşım olduğunu savunan Emrullah İşler, ‘‘Biz interneti yasaklayan bir parti değiliz ki. Okullarda yurtlarda bedava internet sağladık. Dolayısıyla bizim Kuzey Kore veya Çin’le, bir takım dikta rejimleri ile birlikte anılmamızı kabul edemeyiz. Bunu bir saygısızlık olarak alıyorum.’’ değerlendirmesinde bulundu.

‘UMUT ORAN, KENDİNİ DARI AMBARINDA GÖRÜYOR’

Başbakan Yardımcısı İşler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın Başbakan Erdoğan'ın 30 Mart'ı görmeden siyasetten çekilebileceği iddiaları için ‘‘Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Herhalde Umut Oran da kendini darı ambarında görüyor.’’ diyerek karşılık verdi. Oran’ın böyle bir bilgiye nereden ulaştığının açıklaması gerektiğini savunan İşler, ‘‘Bu iddia yenilir, yutulur bir iddia değil. Biz hiçbir şeyden korkmuyoruz. Eteklerindeki taşları dökebilirler. Ellerinde ne varsa buyursun döksünler. Bu seçim, millet iradesi ile birtakım odakların iradesi arasında geçecek bir seçim haline geldi." şeklinde konuştu.

‘HAKİM VE SAVCILAR OTURUP LİSTE ÇIKARMIŞ, OTOMATİĞE BAĞLAMIŞLAR’

Yasadışı dinlemeler konusunun sorulması üzerine Emrullah İşler, ‘‘217 bin mahkeme kararı, dile kolay. Bakınız 217 değil, 2 bin 170 değil, 21 bin 700 değil, 217 bin. Yani hakimlerin, savcıların işi yok, oturmuşlar bir liste çıkarmışlar. Otomatiğe bağlamışlar bu kararları alıyorlar. Çok vahim bir durum.’’ dedi. CİHAN

Yorumlar