Emrullah İşler: Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Ben Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanının en çok Sayın Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum.

Google Haberlere Abone ol
Emrullah İşler: Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Ben Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanının en çok Sayın Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum. Onun kararını vermesini bekliyoruz.” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Gaziantep'e gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Başbakan Erdoğan'ın partililerle istişare içerisinde olduğunu söyleyen İşler, “10 Ağustos'ta AK Parti olarak adayımızı belirledikten sonra inşallah ilk turda cumhurbaşkanını seçmiş olacağız millet olarak. Eğer Sayın Başbakanımız arzu ederse, isterse, aday olursa millet onun cumhurbaşkanlığı konusunda önünü sonuna kadar açmıştır. Yeni Türkiye'nin mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanının en çok Sayın Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum. Onun kararını vermesini bekliyoruz.” dedi.

"3 DÖNEM KURALINDAN TAVİZ VERİLMEMESİ GEREKİR"

AK Parti kurulurken tüzüğüne koymuş olduğu 3 dönemden sonra seçilememe kuralına ilişkin açıklamalarda bulunan İşler, bu kuralın değiştirilemez bir kural olmadığını söyledi. İşler, “Eğer şartlar gerektirirse, elbetteki değiştirilebilir. Bu AK Parti'nin kurulurken tüzüğüne koymuş olduğu bir madde. Başbakanımız bu kurala bağlı kalacağını ifade etti. Ben de konulmuş ilkelerden taviz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Şu an o şartın da kaldırılmasını gerektirecek bir ortam olduğunu ben şahsen düşünmüyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar