Emniyetteki Kozmik Çalışma Grubu iddiaları Meclis'e taşındı

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, Taraf Gazetesi'nin bugün manşetten duyurduğu Kozmik Çalışma Grubu'nu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na taşıdı.İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından, yazılı olarak cevaplandırılması...

Google Haberlere Abone ol
Emniyetteki Kozmik Çalışma Grubu iddiaları Meclis'e taşındı

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, Taraf Gazetesi'nin bugün manşetten duyurduğu Kozmik Çalışma Grubu'nu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na taşıdı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından, yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Bal, şu soruları yöneltti:

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde; Kozmik Çalışma Grubu (KÇG) adıyla illegal bir yapı oluşturulduğu iddiası doğru mudur?

Kozmik Çalışma Grubu’nun başında Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü’nün bulunduğu doğru mudur?

Kozmik Çalışma Grubu, 28 Şubat darbesi sürecinde oluşturulan Batı Çalışma Grubu’nun devamı mıdır?

Kozmik Çalışma Grubu’nda yer alan kişilerin, astlık üstlük ilişkisine sığmayacak şekilde kendilerinin amiri konumundaki emniyet müdürlerine emir verdiği doğru mudur?

Kozmik Çalışma Grubu’nun Gülen cemaatine sempati duyan kişi ve kurumları fişlemek ve izlemek için kurulduğu doğru mudur?

Bu yapının Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak çalışarak söz konusu cemaate yakın eğitim kurumlarını ve yöneticilerini izlediği doğru mudur?

Bu yapının kamuda görev yapan bürokratları mercek altına alarak, Gülen cemaatine sempati duyan bürokratları fişlediği doğru mudur?

Bu yapının 81 ildeki tüm esnaf ve KOBİ’leri araştırarak, 100 bin civarında işletmeye dair bir fişleme listesi oluşturduğu doğru mudur?

Bu firmalarla ilgili olarak mahkeme kararı ve savcılık talimatı olmadan; MASAK, BDDK, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Hazine Müsteşarlığı’ndan bilgi alındığı, söz konusu firmalarla ilgili ayrı ayrı profil oluşturulduğu, bu profillerde firmaların müşterileri, bağış yaptığı derneklerin de yer aldığı doğru mudur? | CİHAN

Yorumlar