Emniyet müdürü AK Parti'den aday adayı

Muğla Emniyet müdürü Veysal Tipioğlu memleketi Kars'tan siyasete soyundu.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet müdürü AK Parti'den aday adayı

Kars'tan mebus aday adayı olan Veysal Tipioğlu'nun özgeçmişi şöyle;

Veysal Tipioğlu 1966 yılında Kars’ta doğdu. İlkokulu Merkez Yalınkaya Köyü İlkokulunda, ortaokulu Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulunda, Lise öğrenimine de tıpkı ilde Ticaret Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra 1989 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu.

1989 Yılında ilk vazife noktayı bulunan Bolu İlinde Komiser Yardımcısı şekilde görevine başladı. 1993 yılında doğu vazifesini yapmak üzere Erzurum İline atandı. Burada muhtelif birimlerde vazife yaptıktan sonra 2003 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

2003-2004 tarihleri içerisinde Tuzla İlçe Emniyet Müdürü,

2004-2006 tarihleri içerisinde Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü,

2006-2009 tarihleri içerisinde Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü,

Olarak vazife yaptıktan sonra 2009 yılında terfi ederek; İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı şekilde görevine devam etti. 2013 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ederek Polis Başmüfettişi bulunan Veysal Tipioğlu 2014 yılında Muğla’ya İl Emniyet Müdürü şekilde atandı.

Veysel Tipioğlu Polis Akademisini bitirdikten sonra Beykent Üniversitesi “Yönetim ve Organizasyon” sahasında yüksek lisansını tamamlamış ve halen Marmara Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü “Genel Türk Tarihi” bölümünde doktora çalışmalarına devam etmektedir, Amerika ve İngiltere’de muhtelif mesleki seminerlere katılmış olup orta derecede İngilizce bilmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar