Emekli Astsubay HDP’den aday adayı oldu

Emekli Astsubay Hasan Sarı, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Gaziantep milletvekili aday adayı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Emekli Astsubay HDP’den aday adayı oldu

HDP’den enteresan bir ad aday adaylığı için müracaat yaptı. Islahiye doğumlu emekli Astsubay Hasan Sarı, HDP’den Gaziantep mebus aday adayı oldu.

ÇOCUKLARININ İSMİ KÜRTÇE

Diyarbakır’da doğan çocuklarına Heval ve Bernan ismini sağlayan Hasan Sarı, “Var bulunan halkın bilhassa dili üstünde nasıl sıkı bir baskı oluşturduğunu, hem yaşım hem de çalıştığım ortamlar gereği aşırı hissetmeye başladım. Buna direnmem gerektiğini hissettim. Buna direnmemin yolu devletin ve ya kendini ülke içerisinde ülke gören birilerinin baskısına direnmenin tıpkı sürede bir onu olacağını düşündüm" dedi.

NEDEN HDP?

Emekli astsubay Hasan Sarı, HDP’den aday adayı olmasının nedenini şu şeklide açıkladı:

“Bizim HDP’nin dışında öteki partilerde asker kökenli adaylar var. Bu kişiler HDP’nin dilinden anlamıyorlar. Ben her ikisinin dilinden anladığımı düşünerek çevirmen olabileceğimi, bilhassa barışa iri yardım olacağını düşünerek, HDP’den politika yapmamın doğru bir tercih olduğunu düşündüm."

"TEPKİ VEREN DE VAR, DESTEKLEYEN DE"

Sarı, “Onlar açısından herhangi bir sürpriz olmadı. Muhafazakar ve geniş bir ailenin çocuğuyum. Tepkiler alabileceğimi de biliyorum. Ancak memnuniyetle anlatım etmek isterim ki ilk günlerdeki reaksiyon yavaş yavaş yerini daha serin kanlı düşünmeye ve vakayı anlamaya ve benim yaptığım işlerin daha mantıklı olduğunu anlamaya başladılar” diye konuştu.

ASTSUBAYLARA ÇAĞRI

Çalışan ve emekli bütün astsubaylara çağrıda bulunan Sarı, “Ben onların can ve mal güvenliği için bu parti adayı olmanın doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum" dedi.

1955 doğumlu emekli astsubay Hasan Sarı, 1973 yılında ordu saflarına katıldı. Ankara, Kıbrıs, Kars, Tekirdağ ve Diyarbakır’da vazife oluşturan Sarı, Diyarbakır’da vazife yaptığı sırada evlendi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar