Elitaş: Ucu nereye giderse gitsin iktidarın araştırması boynunun borcu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yolsuzlukla mücadele eden bir iktidarın, bu süreç içerisinde kim yaparsa yapsın, ucu nereye giderse gitsin bu konuyu araştırmasının boynunun borcu ve vazifesi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Elitaş: Ucu nereye giderse gitsin iktidarın araştırması boynunun borcu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yolsuzlukla mücadele eden bir iktidarın, bu süreç içerisinde kim yaparsa yapsın, ucu nereye giderse gitsin bu konuyu araştırmasının boynunun borcu ve vazifesi olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam ediliyor. Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına konuştu. Elitaş, "Her kim ki yolsuzluk yapıyorsa, her kim ki bu ülkenin tüyü bitmedik yetiminin hakkını yiyorsa, her kim ki nüfuz kullanarak bilerek veya bilmeyerek kendi menfaatine bir şey temin ediyorsa, onun üzerine sonuna kadar gidilmesi gerektiğini ifade ediyorum." dedi.

Yolsuzlukla mücadele eden bir iktidarın, bu süreç içerisinde kim yaparsa yapsın, ucu nereye giderse gitsin bu konuyu araştırmanın boynunun borcu ve vazifesi olduğunu vurgulayan Elitaş'a, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Dürüst olsun efendim, doğru konuşsun. Hem polisleri görevden alıyorlar, hem savcıları görevden alıyorlar, bir de 'Nereye ucu dokunursa…' diyor." diyerek tepki gösterdi.

"Seninle bir konuda tartışmaya girmiyorum, seni de ciddiye almıyorum, seni de muhatap almıyorum." diyen Elitaş'a Genç ise "Ben de seni muhatap almıyorum." dedi. Elitaş, devamla "Az sonra senin servetinin ne olduğunu getiririm. Ömür boyunca memurluk yapmış bir adamın çocuğunun üzerine 10 tane gayrimenkul nereden gelir? Senin çocuğunun üzerinde 10 tane gayrimenkul. Senin çocuğun burada, Meclis'te memur olarak çalışıyor; 10 tane gayrimenkulü nereden bulmuş? Senin çocuğun bu Meclis'te memur olarak çalışıyor, en fazla maaşı 3 bin liradır; 10 tane gayrimenkulü nereden bulmuş, onun şeyini ver sen, dürüstlük timsali olarak ortaya çıkıyorsun!" şeklinde konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı üzerinden bu senenin başında bir operasyon başlatıldığını hatırlatan Elitaş, çeşitli iddiaları okudu. Şu anda soruşturmaların devam ettiğini dile getiren Elitaş, "Bu soruşturmalar çerçevesinde savcıların yeri değiştirilmedi, savcılar da görevden alınmadı. 52 kişinin gözaltında bulunduğu durumda savcılara yardımcı olmak üzere... Ergenekon iddianamesinde de bu iş oldu, Balyoz iddianamesinde de bu iş oldu. Siyasette, bakın, iftiraları, soruşturmaları iftira kapsamında getirip gerçek gibi ifade etmek yarın bu Parlamentonun itibarına zede verir. Birileri rahatsız diye manşet atanlar başka şeyleri rahatsız diye ifade ederler." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise "Başbakan suç işliyor. Başbakan az önce çete diyor, çete. Başbakan açıkça suç işliyor, adil yargılamayı etkiliyor Başbakan. Bakın, hiç hukuktan anlamaya gerek yok, avukat olmaya, hukuk fakültesi bitirmeye gerek yok. Bir, polisler birilerini gözaltına almış, - savcı biliyor bunu değil mi? - siz savcıyı değiştirirseniz, polisleri değiştirirseniz… Ne yapmak istiyorsunuz? Ne için değiştirmiş olabilirsiniz? Bunu düşünelim. Yani, o polis müdürlerini siz niye değiştiriyorsunuz? Organize işler, kaçakçılık, bütün bunları neden? Birincisi bu. Bir diğeri ne, biliyor musunuz? Bakın, ben size hukukla, Anayasa'yla, yönetmelikle, İç tüzükle konuşmayayım; vicdanımla konuşayım, vicdanımla. Çok ah aldınız, çok can yaktınız, çok insanı intihar ettirdiniz, çok insanı hapislerde çürüttünüz. Kul hakkı var üzerinizde. Fitil fitil burnunuzdan çıkacak bunlar; Anayasa'da da çıkacak, mahkemede de çıkacak, Allah'ın huzurunda da çıkacak. O kadar insanın canını yaktınız ki, o kadar insana darbeci dediniz, incittiniz ki, o kadar insanı ezdiniz ki, o kadar insanı... Bakın, nişanlısıyla çekilmiş fotoğrafı, subayı, fuhuş diye tanıttınız. O kadar insanı itibarsız hâle getirdiniz ki, o kadar kul hakkı var ki üzerinizde, fitil fitil bunlar burnunuzdan gelecek." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar