Ekonomi Bakanı Zeybekci: 17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun bir 'şerefsizlik belgesi' olduğunu öne sürdü. AK Parti Denizli İl Danışma Toplantısı, EGS Park'ta yapıldı. Toplantıya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli...

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Bakanı Zeybekci: 17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun bir 'şerefsizlik belgesi' olduğunu öne sürdü.

AK Parti Denizli İl Danışma Toplantısı, EGS Park'ta yapıldı. Toplantıya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilli Nurcan Dalbudak, İl Başkanı Avni Örki ve parti mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Zeybekci, partiye üye kaydı çalışmalarına özellikle ilçe belediye başkanlarının katılmasını istedi. Zeybekci, “İlçe belediye başkanlarımız bu süreçte de ilçelerinde üye kaydında istediğimiz o birinci olma rekorunu destek verici sonucu almıyorsa onları ziyaret etmeyeceğiz. Yani böyle bir şey yok tabi. Özellikle onlardan çok gayret etmelerini istiyoruz. Çok çalışmalarını istiyoruz. Tam zamanı şimdi, tam böyle yeni fırından yeni çıkmış başkanlarımızın tam kokuları üzerindeyken misk gibi ziyaretleri sırasında ilçesinde her yerde köylerde üye kaydı ile ilgili bir ay sonra yeniden bilgi istiyoruz.” dedi.

17 ARALIK DARBE GİRİŞİMİDİR

17 Aralık’ın bir darbe girişimi olduğunu ileri süren Zeybekci, ayakkabı kutuları ve para kasaları ele geçirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun suçüstü yapılamadığını iddia etti: “17 Aralık hükümeti devirme girişimdir. 17 Aralık bir şerefsizlik belgesidir. Bu kadar söylüyorum. Yıllardan beri sen Başbakan'ı dinleyip takip ettin. Cumhurbaşkanı'nı dinleyip takip edeceksin. Bakanlarını, milletvekillerini, müsteşarlarını, genel müdürlerini, iş adamlarını dinleyip takip edeceksin. Madem bir ahlaksızlık var, madem bir suç var, madem bir hırsızlık ve soysuzluk var niye beklettin? Niye suçüstü yapılmasını sağlamadın? Niye onları orada derdest etmedin? Niye takip ettin? Ne için bekledin Allah aşkına? Ne için bekledin? Tek bir amacı vardı; kendi menfaati için. Hepsi yalandı dün açıklandı işte. O bir tane kaset vardı Başbakanımızla oğlunun konuştu denilen kaset kelimelerin montajını bırakın kelime içindeki heceleri bile montajlaşmışlar. TÜBİTAK’ın kararı çıktı. Rapor çıktı.”

2013 yılının Aralık ayında başlayan sürecin 'tam anlamıyla darbe süreci' olduğunu anlatan Zeybekci, “Tam anlamıyla bir operasyon süreciydi. Hem siyasi hem ekonomik tam anlamıyla planlanmış bir darbe süreciydi.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar