Ekonomi Bakanı seçim kazanma sevincini zeybek oynayarak kutladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Denizli’nin Çameli ilçesinde zeybek oynayarak yerel seçimleri kazanmalarını kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomi Bakanı seçim kazanma sevincini zeybek oynayarak kutladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Denizli’nin Çameli ilçesinde zeybek oynayarak yerel seçimleri kazanmalarını kutladı. Zeybekci, AK Partili Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak ile Vali Abdülkadir Demir ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Osman Zolan’la birlikte Çameli ilçesini ziyaret etti.

Çameli Belediye başkanı Cengiz Arslan ve milletvekilleri ile zeybek oynayarak kutlayan Zeybekci daha sonra gazetecilerin TL'nin değer kazanması ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Gerek faizlerdeki düşüş, gerekse TL'nin değerlenmesinin satın alındığını ifade eden Zeybekci, “Pazartesi itibari ile de Türkiye'de milletin iradesinin ortaya çıkması siyasi ve ekonomik istikrarın devamının teyit edilmiş olması ekonomik göstergelere de yansıdı, ekonomik figürlere de yansıdı. Biz tabi ekonomimiz için TL'nin değerinin 2,15 ile 2,25 Aralığının dünde yapmış olduğum açıklamalarda da söylediğim gibi Türkiye için iyi olduğunu, Türk dış ticareti için iyi olduğunu altını çizerek tekrar sizlere de hatırlatmak istiyorum. Neden yani bu 2,15 ile 2, 25 aralığı Türkiye'de ithalatı cazip olmaktan çıkarıcı ve ihracatı da teşvik edici bir etkisi olduğunu biz biliyoruz. Yapmış olduğumuz değişik rakamlarla ilgili ekonomi bakanlığımızda yaptığımız değerlendirmelerde en iyi rakam buralarda yakaladık.” dedi.

İhracatın bu kurla yüzde 10'a yakın bir artışı 2014 yılı içinde beklediklerini ifade eden Zeybekci, “İhracatımızdaki bu artışı yani 152 milyar dolardan 165- 166 milyar dolara çıkan bir artışı biz aynı zamanda da bir üretime artış, istihdama artış, refaha artış ve büyümeye artış yansıyacak olarak görüyoruz. Diğer bir göstergesi bunun tüm dünyadaki yapılan yorumlar veyahut da ekonomi dünyasının eldeki bazı matematik değerlere göre yaptığı yorumları da çok sürpriz bir şekilde başka bir etkisi olacak. Dış ticaret açığımızın beklenenlerin çok üzerinde daralacağını ve Türkiye'nin buradan çok büyük bir fayda sağlayacağını göreceğiz. Artı dış ticaret açığımızın bu şekilde daralması ile Türkiye'nin cari açıktaki yüzde 6,5’lar seviyesindeki 2014 hedefini belki 6'nın da altında inebildiğini belki bu sayede göreceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar