Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Tire'de yaşayan dünürü anlattı

Cumhurbaşkanlığı için CHP ve MHP’nin "çatı aday" olarak açıkladığı İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan dünürü anlattı. İlçede 32 yıldır diş hekimliği...

Google Haberlere Abone ol
Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Tire'de yaşayan dünürü anlattı

Cumhurbaşkanlığı için CHP ve MHP’nin "çatı aday" olarak açıkladığı İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan dünürü anlattı. İlçede 32 yıldır diş hekimliği yapan Bülent Çerçi, “Ekmel Bey çok sakin, sinirlenmeyen, zeki bir insan. Dinî özelliğinden çok, Ortadoğu’ya hakim olduğu için tercih edildiğini düşünüyorum.” dedi.

CHP Tire İlçe Başkanlığı’nın kurduğu seçim komisyonuna başkan olan Çerçi, dünürü için Tire başta olmak üzere Menderes havzasının en ücra köşelerinde oy isteyecek. Egedesonsöz haber sitesine konuşan Çerçi, İhsanoğlu’nun yapısı, kişiliği ve hayata bakışı hakkında bilgi verdi. İstanbul’da kurulacak seçim merkezine sık sık gideceğini ve burada alınan kararları İzmir’de uygulamak için gayret göstereceğini söyledi.

‘ÇOK SAKİN VE ASLA SİNİRLENMEYEN BİR İNSAN’

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, çok sakin ve sinirlenmeyen bir insan olarak değerlendiren dünürü Bülent Çerçi, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaştırılamaz bile. Arada dağlar kadar fark var. Bir yanda sinirli, insanları kıran ve hor gören, diğer yanda ise sabırla karşısındakini dinleyen, fikirlere önem veren bir insan olacak. Ekmel Bey'in birçok özelliği var. Çok düzenli bir insandır. Yediklerine bile dikkat eden, sağlıklı beslenen, programlı çalışan, sürekli okuyan ve araştıran yapıya sahip. Bundan önce 57 ülkenin bağlı bulunduğu bir yapılanmada önemli görev alan Ekmel Bey, yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdi. Gittiği yerde kavgaları bitirdi, aşiretleri barıştırdı. Çok uzlaşıya açık yapısı var, o yüzden tanıyanlar sürekli onunla olmak istiyorlar. Bilgi birikimi çok yüksek olan Ekmel Bey, gerçekten tanıdıkça sevilen sayılan bir kişidir.” dedi.

‘ORTADOĞU'YU ÇOK İYİ BİLİYOR’

Çerçi, dünürü İhsanoğlu’nun en büyük avantajının Ortadoğu politikalarını çok iyi bilmesi ve hakim olması olduğunu belirterek, “Kendisiyle ilgili ilk olarak, Başbakan'ın karşısına dinî ağırlığı olan, İslam’a önem veren ve iktidarı zor durumda bırakabilecek kişi algısı oluşturuldu. Öyle bir şey yok. Ekmel Bey'in tercih edilmesinin sebebinin, Ortadoğu’daki karışıklık olduğunu düşünüyorum. Şu anda Suriye’de, Irak’ta ciddi sorunlar var. IŞİD denilen yapılanmanın yaptıklarını hepimiz görüyoruz. Ekmel Bey o bölgede, Afrika’da yapacaklarıyla sürece en uygun isim olarak ortaya çıkmıştır. En büyük kozu da bölgenin her şeyini çok iyi bilmesidir.” diye konuştu. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ibadetini de dinî değerlerini de kendi içinde yaşadığını, asla göstererek ibadet etmediğini söyleyen Çerçi, “Asla göstererek ibadet yapmaz. Bir kere kızımla oğlunun düğününde, Cidde’de cuma namazına gittik. Orada, kıyıda köşede namaz kıldık. Hiçbir zaman ortalıkta ibadet ederken görmedim. Çok sık biraraya geldiğimiz, birlikte kaldığımız dönemler oldu ama dinî yönleri ön planda olan bir kişi değildir. Cidde’de bile otururken namaz vakti geldiğinde bizden izin isterdi. Biz nereye gittiğini bilmezdik. Eşi, ‘Ekmel Bey herhalde namaz kılıyor.’ dediğinde anlardık. Yine zaman zaman sohbet ederken, ‘Biraz dinlenmek, kendime vakit ayırmak istiyorum.’ der. O zaman anlarsınız ki kendisini çalışmaya, okumaya, araştırmaya vermiştir.” dedi.

'SÜREÇ İKİ AY ÖNCE BELLİYDİ'

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmeden 20 gün önce İzmir’e geldiğini aktaran Çerçi, “Biz o zaman süreci biliyorduk. Adaylık açıklaması yapılmadan iki ay önceden durum belliydi. Heyetler arasında ziyaretler yapılıyordu. İzmir’e geldiğinde, daha önce gitmediğini söylediği Foça’ya gittik. Oraları dolaştı, gezdi. Tarihî eserlere yönelik çok büyük ilgisi var. Kızımızı istemeye geldiklerinde, gece araçtan indiğinde Tire Necip Paşa Kütüphanesi’ni sormuştu. Orayı dışarıdan gördü ve, ‘Bu eserin değerini bilin, buradaki el yazması eserler başka yerde yok.’ dedi. Kültürel birikimi olan Ekmel Bey, Ege’yi çok seviyor. Ege Bölgesi’nin yemeklerini de zaman zaman ister. En son kendisine bir çanta dolusu enginar götürdüm. Buranın enginarını da çok beğendi.” dedi.

‘AKP’Yİ DESTEKLEYENLER BİLE EKMELEDDİN BEY'E DESTEK OLACAK’

Tire’de her kesimden büyük destek gördüklerini ifade eden Bülent Çerçi, hastalarının, kendisini tanıyanların tebrik ettiğini söyledi. Çerçi, “Düğünlere, etkinliklere gittiğimde insanlar, ‘Ne yapabiliriz?’ diyor. Artık vatandaş, yeni bir dönemin ihtiyaç olduğuna inanıyor. AKP’ye destek verenler bile Cumhurbaşkanlığı sürecinde Ekmel Bey’in yanında olacaklarını söylüyorlar. Ben de ailemle birlikte kapı kapı dolaşacağım. Yıllardır bu bölgeyi çok iyi biliyorum. Zamanım yettiği süre boyunca alanda olacağım. Beni burada herkes sever, o yüzden bizi ve ailemizi de çok iyi bilirler. Soranlara, ‘Ekmel Bey benim değil, Tire’nin dünürüdür.’ diyorum. Ona destek istiyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar