Ege'de mültecilere karşı NATO formülü

Ankara'da Başbakan Davutoğlu ve Angele Merkel arasında yapılan görüşmede ele alınan önemli konulardan birinin de Ege'de mültecilere karşı NATO formülü oldu

Google Haberlere Abone ol
Ege'de mültecilere karşı NATO formülü

Son Haberler

Avrupa'nın mültecilere karşı çare arayışları kapsamında bugün Ankara'ya gelen Almanya Başbakanı Angele Merkel'in mültecilere karşı NATO'yu kullanma formülünü de önerdiği ortaya çıktı. 

Başbakan Davutoğlu ve mevkidaşı Merkel arasında Ankara'da Başbakanlık konutunda, mülteciler sorunu konusunda yapılan ikili görüşmeden sonra açıklamalar yapıldı. Açıklamalarda, ikili arasındaki görüşmelerde NATO formülünün konuşulduğu da belirtildi. 

Başbakan Davutoğlu tarafından yapılan açıklamada, Almanya Başbakanı Merkel ile 10 konuda mutabakata vardıkları, bunlardan birinin de NATO'nun Ege'de mültecilere karşı kullanılması konusu olduğunu söyledi. 

Davutoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Yine iki tarafta da insan kaçakçılığının networkünü dağıtmak için çalışılacak. Bugünlerde NATO savunma bakanları toplantısı var. NATO’nun da izleme mekanizmalarının sınırda ve Ege’de etkin kullanılması için çaba sarf edeceğiz.

Suriyelilerin acılarını istismar eden başka bir grup ise Suriyeli olmayıp bu göçlere katılan başka ülkelerin vatandaşları. Bu güzergahın mülteci olmayanlarca da engellenmesi için çalışacağız.

Yorumlar