Efkan Ala'ya Ankara'nın kapıları ve saatleri soruldu

CHP Ankara Milletvekilli Levent Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Ankara’nın girişine yapılan 5 kapı ve saatlerin maliyetini sordu.

Google Haberlere Abone ol
Efkan Ala'ya Ankara'nın kapıları ve saatleri soruldu

CHP Ankara Milletvekilli Levent Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Ankara’nın girişine yapılan 5 kapı ve saatlerin maliyetini sordu.

    Efkan Ala’nın yazılı cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Levent Gök, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından şehrin çeşitli bölgelerine yaptırılan ‘saatler’in ve ‘Şehre Giriş Kapıları’nın Ankaralılara pahalıya patladığı konuşulmaktadır.” iddiasını hatırlattı.

CHP’li Gök bu bağlamda Bakan Ala’ya şu soruları yöneltti:
Şehrin 5 giriş kapısından 3’ü için 11 Aralık 2013 tarihinde kesinleşen ihaleye dayalı sözleşmeye göre Detvar İnşaat Elektrik Mühendislik Taahhüt.San. Tic.Ltd. Şti.- Gatek Yapı San. Ve Tic. Ltd. Şirketine 14 Milyon 680 bin TL’ye verildiği doğru mudur?
İhaleye başka firmalar çağrılmış mıdır? Bu firmalar ne teklif vermişlerdir?
Bu firmalardan Detvar Şirketinin sermayesinin 100 bin TL, Gatek Şirketi'nin sermayesinin ise 20 Bin TL olduğu doğru mudur?
Doğru ise düşük sermayeli bu şirketlere 15 milyon TL’lik işin ihale edilmesini doğru buluyor musunuz?
Kent Giriş Kapılarından iki tanesinin 11 milyon 480 Bin TL’ye Ş.A.M Şirketi'ne verildiği doğru mudur?
Kentteki saat kulelerinden 10 tanesinin mimar ve mühendislik projesi hizmet alım işinin 135 Bin TL’ye TÜRKER Mimarlık Şirketine, 34 adet dekoratif saat ihalesi işinin 5 Milyon 812 Bin TL karşılığında ARTAGUN Şirketine, 16 saat kulesinin 4 Milyon 238 Bin TL bedelle yine ARTAGUN Firmasına verildiği doğru mudur?
Protokol Yolu üzerindeki saat yolu tasarım işi Mimar İstanbul Firmasına 75 Bin TL bedelle verildiği doğru mudur?
Toplam olarak 52 adet Saat Kulesi ve 5 adet Şehir Giriş Kapısı için 35 Milyon TL ödendiği ve ihalelerde şeffaflık ve rekabet koşullarının oluşturulmaması nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesinin en az 20 Milyon TL zarara uğratıldığı doğru mudur?
Ankaralıların uğratıldığı bu zarar konusunda da ne yapmayı düşünüyorsunuz? CİHAN

Yorumlar