Efkan Ala'dan böcek açıklaması: Kırmızı bülten çalışmaları başlatıldı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, böcek soruşturması ile ilgili yakalama kararı çıkarıldığını ve şüphelilerle ilgili kırmızı bülten çıkarma çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Ala, "Yakalama çıkarıldı. Bunların idari olarak...

Google Haberlere Abone ol
Efkan Ala'dan böcek açıklaması: Kırmızı bülten çalışmaları başlatıldı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, böcek soruşturması ile ilgili yakalama kararı çıkarıldığını ve şüphelilerle ilgili kırmızı bülten çıkarma çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Ala, "Yakalama çıkarıldı. Bunların idari olarak görevden uzaklaştırıldı. İkisi meslekten ihraç edildi. Birisi yurtdışında. Kırmızı bülten çıkarma çalışmaları başlatıldı. Bu detaylandırılarak soruşturulması devam edecek." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanları Toplantısı çıkışında gazetecilere konuşan Bakan Ala, Çözüm süreci ile ilgili yasal çalışmalar hakkında da, "Çözüm süreci mini paket bakanlar kurulunda tamamlandı. Bu Türkiye'nin bu sorunu çözme noktasında devletin aldığı inisiyatifin Meclis'te adının konması sürecidir. Bunun yasal zemine kavuşturulması sürecidir. Bugün yarın Meclis'e sunulacak. Herşeyin detaylandırıldığı bir düzenleme değil. Sorunu çözme iradesini ortaya koyan bir düzenlemedir." diye konuştu.

Ala, "eve dönüş yasası'nın" sorulması üzerine ise "Bu bir süreç. Daha sonra gündeme geldiğinde onun üzerinde çalışmalar yapılacak." diye ekledi.

İdris Naim Şahin'in Hizmet Hareketi'ne yönelik bir belgeye dayanarak kurulan kumpasla ilgili kendisi için verdiği soru önergesi de sorulan Efkan Ala "Kendi yaptığı dönemde memlekette ne kadar usulsüz dinlemenin olduğu ortaya döküldü zaten. Hükümetin altını oyacak, hükümete darbe planı yapıldığı dönemdir, kendi görev yaptığı dönem. Onun için burada soru soranın kimliğinden bağımsız, sorunun kalitesinden bağımsız, cevaplar verecek değilim." dedi.

Başsavcının Emniyet Genel Müdürü'ne talimatının sorulması üzerine ise Bakan Ala, "Oraya sorarsınız. Bunu oraya sorun, her bulduğunuza her şeyi sormayın. Adli süreçlerin sorulacağı yeri bilmeniz lazım. Olan biten, açık ortada, suçlar ortada. Suçların soruşturulacağı da, herhalde devletin en önemli görevidir. O suçlar tespit edilir ve gereği yapılır. Saklı gizli çalışmaya alışmış olanlar, suç ortadayken herşey açığa çıkmışken zannediliyor ki, saklı gizli bir şey olacak. Buna gerek yok ki. Bu ülkede her ilde valilerin, siyasi partilerin, kanaat önderlerinin, işadamlarını dinlendiği saklı gizli mi? Bunlar ortaya çıktı. Bunlar soruşturulmayacak mı? Hükümete karşı 17 ve 25 Aralık'ta darbe girişimi olmadı mı? Bunlar soruşturulmayacak mı? Osmanlı'dan Roma'dan beri ciddi bir devlet geleneği olarak bunların üstü örtülebilir mi? Bunlar spekülatif, luzümsuz, basit itirazlardır." dedi.

ALA'DAN GAZETECİLERE: NE ANLAYACAĞINIZI BİLECEK KADAR ZEKİSİNİZ

Ala, ayrıca "Ben daha fazla muhatap alarak bir şey söylemek istemiyorum, söyleyeceğimi söyledim. Siz de ne söylediğimden ne anlayacağınızı bilecek kadar zekisiniz." diye ekledi.

"İmralı ile görüşmelere siyasilerin de dokunulmazlık kapsamına alınacak mı?" sorusu da yöneltilen Bakan Ala, "Biz devleti Meclis'i ve milli iradeyi merkeze alacak şekilde tanımlıyoruz. Siyasi iradedir ve uygulayacak devlet mekanizmalarıdır. Sorunu çözmeye çalışıyoruz. Gereken kararları alıyor ve hangi aşamada ne yapmamız gerekiyorsa onu da milletimizle paylaşarak yapıyoruz. Kırmızı çizgilerimiz belli, kararlarımızın nereye gideceği belli. Daha önceki hükümetler döneminde tanık olunmayan, ne yapacağını, sonunda nereye gideceğini bilen, sürecin nasıl yönetileceğine de kendisi karar veren siyasi irade iş başında. İnşallah millete hediye etme fırsatını Allan bize nasip eder." ifadelerini kullandı.

Son olarak "Süreç zehirlenmeye çalışılıyor mu?" sorusuna muhatap olan İçişleri Bakanı Ala, "Türkiye'de temel sorunlara çözüm aranmaya çalışılsa, varlıklarını problemlere borçlu olan kesimler taarruza başlıyorlar. Karşılarındaki artık milli iradedir, konselide olmuş devlet yönetimidir onun için başarılı olamıyorlar ve olamayacaklar." dedi.

CİHAN

Yorumlar