DYP: Az kaldı, Erdoğan krallığını ilan edecek

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, gazetecilerin Emniyet Müdürlüğüne alınmaması hakkındaki uygulamaları eleştirerek, "Halkın gözüne perde çekiliyor, az kaldı Erdoğan krallığını ilan edecek.

Google Haberlere Abone ol
DYP: Az kaldı, Erdoğan krallığını ilan edecek

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, gazetecilerin Emniyet Müdürlüğüne alınmaması hakkındaki uygulamaları eleştirerek, "Halkın gözüne perde çekiliyor, az kaldı Erdoğan krallığını ilan edecek." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, gazetecilerin girişini yasaklamakla, demokrasi ve hukuk devleti içinde görevini yapan gazetecilerin kalemlerini elinden aldığını belirten Özaçıkgöz, yaptığı değerlendirmede, şunları dile getirdi: "Gazeteciler, artık birinci ağızdan haber alıp halka intikal ettiremeyeceklerdir. Bundan sonra iktidar nelerin haber olarak yayınlanmasını isterse, sadece onlar yayınlanacaktır. Emniyet Müdürlüğünün bu kararı ile sadece gazeteciler cezalandırılmakla kalmamış, aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğü de ortadan kaldırılmıştır.”

"HÜKÜMET; RÜŞVET ALMADIK, YOLSUZLUK YAPMADIK DİYEMİYOR"

Özaçıkgöz, 10 gün evvel başka bir bakan ile başbakan başdanışmanının akrabalıklarının 112 Acil servislerinde yolsuzluklarının ortaya çıktığını belirterek, "Geçen hafta iki bakanın çocuğu rüşvet isnadı ile tutuklandı. Babalarının dokunulmazlıklarının kaldırılması gündemde. Hükümet, halen yüzsüz yüzsüz miting yapıp başka masallar anlatıyor. 'Yol yaptık, hastane yaptık, okul yaptık' diyor. Ama 'rüşvet almadık, yolsuzluk yapmadık’ diyemiyor. Gazetecilerin emniyete girişini yasaklamakla kalmayıp, emniyet müdürlerini görevden alıyor, bu tip operasyon ve dinlemelerin derhal üstlere yani yolsuzluğu yapanlara bildirilmeleri hakkında düzenlemeler getiriyor. Yani, ‘Benim hükümetim yolsuzluk da yapsa, bize soruşturma açamazsınız. Açacaksanız da önceden bizi bilgilendirin tedbir alalım' diyor.

"ŞIMARIKLIKLA YAPILACAK YOLSUZLUKLARI DÜŞÜNÜN"

Gazetecilerin neyi haber yapacağına, savcıların polislerin neyi soruşturacağına karar veren, kendi bakanlarının aleni şekilde yolsuzlarına göz yuman Başbakan, az kaldı krallığını ilan edecek. Önümüzdeki seçimler çok önemli. Eğer halk Erdoğan’a uyarısını yapmazsa, Erdoğan açıkça krallığını ilan eder. Şu anda bile yolsuzluklarını oraya çıkartan polis ve savcılara 'bize millet oy verdi, siz bize nasıl operasyon yapıyorsunuz' diyor. Eğer yine aynı oranlarda oy alırsa, bu şımarıklıkla yapılacak yolsuzlukları düşünün." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar