DYP: AK Parti soruşturmaları değil, kendisini karartıyor

DYP Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz, yeniden yargılama konularının yolsuzluk operasyonlarını unutturmak için ortaya atıldığını belirterek “AK Parti soruşturmaları değil, kendisini karartıyor.

Google Haberlere Abone ol
DYP: AK Parti soruşturmaları değil, kendisini karartıyor

DYP Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz, yeniden yargılama konularının yolsuzluk operasyonlarını unutturmak için ortaya atıldığını belirterek “AK Parti soruşturmaları değil, kendisini karartıyor.” dedi.

    Çetin Özaçıkgöz, gündemdeki gelişmeleri değerlendiren yazılı açıklamasında, “AK Parti kendisi hakkında açılacak soruşturmalarda, önce kendisinden izin alınmasını istiyor. Yapılacak soruşturmaların amirlere önceden bildirilmesine dair genelge yayınladılar. Danıştay bu genelgenin yürütmesini durdurduktan sonra da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yetkileriyle ilgili düzenleme yapmaya kalkıyorlar. Bu uygulamaların hakla, hukukla, adaletle alakası yoktur.” diye konuştu.

    "AK PARTİ YÜZDE 50 OYU TAŞIYAMAMAKTADIR"

    “Yeniden yargılama yani iade-i muhakeme zaten kanunlarımızda vardır. Bunun için yeni düzenlemeye ihtiyaç yoktur. Yeni deliller varsa taraflar iade-i muhakeme talebinde bulunurlar, mahkeme de karar verir.” diye devam eden Özaçıkgöz, şöyle dedi: “Şimdi gündemi değiştirmek için, yolsuzluk olayları konuşulmasın diye bu konu atıldı ortaya. Medyanın ve kamuoyunun bu tuzağa düşmemesi gerekir. Ülkenin asıl gündemi yolsuzluk operasyonlarıdır, bakanların rüşvet alıp-almadığı konularıdır, AK Parti’nin devlet gücünü kullanarak, kendisine yargılama yolunu kapatması konusudur. AK Parti aldığı yüzde 50 oyu taşıyamamaktadır. TBMM’deki sayısal gücüne güvenerek yargıyla, kanunla, devletle ve en önemlisi vatandaşla dalga geçmektedir. Gelişmiş demokrasi ile yönetilen başka ülkelerde teklif dahi edilemeyecek uygulamaları, yasalaştırmak istemektedir. Başbakan ilk dönemlerinde HSYK, Anaya Mahkemesi ve diğer devlet kurumları ile sürekli sürtüştü. Gerekli olan bazı düzenlemeleri yaparak vatandaşı da arkasına aldı. Şimdi de 'paralel devlet' gibi sloganlarla olayı aynı noktaya çekmek istiyor. Ama bu sefer aynı taktik olmaz çünkü kendi yolsuzluklarını örtme çabası açıkça görülmektedir. Bu komiklikler, AK Parti’nin son çırpınışlarıdır. Milletimiz sandıkta bu komikliklere bir son verecektir." CİHAN

Yorumlar