DÜZELTME -İşler'den Twitter yorumu: Şeriatın kestiği parmak acımaz

Sayın abonemiz;"Başbakan Yardımcısı İşler'den Twitter yorumu: Şeriatın kestiği parmak acımaz" başlıklı haberimizde Sayın Emrullah İşler'in hükümetteki görevi sehven 'bakan' olarak yer almıştır.

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME -İşler'den Twitter yorumu: Şeriatın kestiği parmak acımaz

Sayın abonemiz;

"Başbakan Yardımcısı İşler'den Twitter yorumu: Şeriatın kestiği parmak acımaz" başlıklı haberimizde Sayın Emrullah İşler'in hükümetteki görevi sehven 'bakan' olarak yer almıştır. Doğrusu, Başbakan Yardımcısı olacaktır. Haberimizi yeniden düzenleyerek servis ediyoruz.



Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'den, kapatılan Twitter ile ilgili ilginç bir yorum geldi. Twitter'in kapatılmasını 'şeriatın kestiği parmak acımaz" sözüyle yorumlayan İşler, "Dolayısıyla mahkeme kararlarına herkesin uyması gerekir. Aksi takdirde böyle herkese gelişi güzel saldırılar yapılabilir." dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, Eskişehir Valiliği'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bugün itibariyle Twitter'in kapatıldığını kaydeden İşler, "Twitter'a iletişim engellendi. Tabi bunun nedenine bakmamız lazım. Son zamanlarda bir takım sistematik saldırılar, bazı kişilik haklarına ihlal var. Dolayısıyla bazı şahıslar mahkemelere gitmişler ve karar getirmişler. Mahkeme kararı neticesinde, bu Twitter bildirilmesine rağmen, Twitter iletişimi engellemediği için o ilgili görüntüleri veya kayıtları kaldırmadığından dolayı Türkiye Telekomikasyon İletişim Başkanlığı böyle bir tedbire başvurmuştur şu an itibariyle. Mahkeme kararları, tabii ki hukukun üstünlüğü herkes için geçerlidir." ifadesini kullandı.

Twitter'in kapatılmasını 'şeriat'ın kestiği parmak' olarak değerlendiren Başbakan Yardımcısı İşler, şöyle konuştu: " Şeraitin kestiği parmak acımaz diye bir sözümüz var. Dolayısıyla, mahkeme kararlarına herkesin uyması gerekir. Hukuka, herkesin uyması gerekir. Aksi takdirde, böyle herkese gelişi güzel saldırılar yapılabilir. Şu an itibariyle internet üzerinden başka kanallardan, Twitter'a hala başka kanallardan ulaşım mümkün görünüyor. Ancak telefonlardan ulaşılamadığını biliyorum. Tabi bundan dolayı biz böyle bir gelişme olmasın ümit etmeyiz. Ama insanların hakları, kişilik hakları korunması gerektiği kanaatindeyim. İnşallah önümüzdeki dönemde herhalde bu mahkeme kararları uygulanır."

Özellikle dava açan şahısların mağduriyetleri giderildiği takdirde Twitter'in normal haline döneceğini ümit ettiğini kaydeden İşler, " Bir de şu var hani mahkeme kararları yazılı basında nasıl uygulanıyor ise görsel basında medya da uygulanıyor ise sanal âlemde de uygulanması gerekir. Kimsenin üstünlüğü, ayrıcalığı olmaması gerekir. Bunu böyle görülmesinde ben fayda görüyorum. Aksi takdirde hepimiz bu tür saldırılara bu tür kişilik ihlallerine maruz kalabiliriz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar