DÜZELTME - Destici: Böyle saplar olduktan sonra çok saman ithal ederiz

Sayın abonemiz, "Destici: Böyle saplar olduktan sonra çok saman ihraç ederiz" başlıklı haberin başlığında 'ithal' kelimesi sehven 'ihraç olarak yer almıştır.

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME - Destici: Böyle saplar olduktan sonra çok saman ithal ederiz

Sayın abonemiz,

"Destici: Böyle saplar olduktan sonra çok saman ihraç ederiz" başlıklı haberin başlığında 'ithal' kelimesi sehven 'ihraç olarak yer almıştır. Haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz.
Saygılarımızla.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Tonu 500 TL üzerinden saman ithal ediyoruz. Kimse üzerine alınmasın ama böyle saplar olduktan sonra daha çok saman ithal ederiz." dedi.

Destici, partisi tarafından Antalya Kemer'de düzenlenen 'BBP Özgün Belediyecilik Modelinin Açıklanması, Parti İçi Eğitim Toplantısı ve Aday Tanıtım Töreni'nde konuştu.

Yerel seçim olmasına karşın Türkiye'nin 30 Mart yerel seçimlerine genel seçim havasında gittiğini belirten Destici, "Neden? Türkiyeyi yönetenler, iktidarıyla, muhalefetiyle her seçim öncesi toplumu geriyor, ayrıştırıyorlar... Oradan siyasi nemalanma yoluna gidiyorlar. Bir takım gruplar üzerine, cemaatler üzerine sanal yakıştırmalarda bulunuyorlar. Seçimler geçtikten sonra bunların nasıl unutulduğunu hep birlikte görececeğiz. Çünkü bu iktidar partisi ne zaman bir seçime gidilse, karşısına bir siyasi grup ya da başka bir devleti koymuştur, oradan nemalanmıştır ama seçim sonra bütün bunları unutmuştur. Batıyla yapıldı, Esad'la yapıldı. Önce Barzani'ye 'hain, PKK'nın koruyucusu kollayıcısı' denildi sonra Diyarbakır'da kırmızı halıyla karşılandı." şeklinde konuştu.

"ÇATIŞMA ORTAMINA SÜRÜKLENİYOR"

"Türkiye bugün bir çatışma ortamına hızla sürükleniyor" diyen Destici, şöyle devam etti: "Onun için bizim ve Türkiye'yi yönetenlerin yapması gereken, milleti ayrıştıracak, kamplaştıracak sözlerden uzak durarak, bütünleştirici bir dil kullanmayı tercih etmelidirler. Ne devlet, ne siyasi, ne imanı geleneklerimizde cemaatlerle tarikatlarla yaka paça olmak gibi bir şey söz konusu değildir. Yine aynı şekilde cemaatlerden, tarikatlardan dini gruplardan siyasi menfaat elde etmek için bir takım siyasi manevralarda yapmak söz konusu değildir."

YAZICIOĞLU ÜZERİNDEN İSTİSMAR

Konuşmasında BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden istismarlar yapılabileceği uyarısında bulunan Destici, "BBP Genel Başkanı olarak O'nun ismini ağzıma alırken dikkat ediyorum. İstismar etmemeye çalışıyorum. Ama bakıyorum birileri çok kolay şekilde 'Muhsin Yazıcoğlu yaşasaydı' diye başlıyor konuşmaya. Hadi oradan. Yazıcığlu'nun çözüm süreci, yolsuzluk, hırsızlıklarla ilgili görüşlerini merak ediyorsan gir internette, bak bakalım ne demiş. Altı bin tane paralı elamanınız var. Bunların hepsi sanal, uydurma. Muhsini duruşa ayar verebilir miyiz çalışmalarıdır, çabalarıdır. Bugüne kadar güçleri yetmediği gibi bundan sonra da yetmeyecektir." dedi.

"BÖYLE SAPLAR OLDUKTAN SONRA ÇOK SAMAN İTHAL EDERİZ"

Türkiye'nin saman ithal eden bir ülke olduğunu hatırlatan ve çiftçinin, üreticinin adeta öldürülmeye yok edilmeye çalışıldığını ileri süren Destici, "Bizim Güneydoğumuz, Doğuuz yatırım noktasında en geri kalmış bölgelerimiz. Ama Mersin'deki pamuk üreticisi, Adana'daki kapuz üreticisi, Antalya'daki sebze meyve üreticisinin suçu ne? Amasya'daki, Tokat'taki şeker üreticisinin suçu ne?... Bunları niye desteklemiyorsun? Bunları niye öldürüyorsun? Bunların suçu bu vatanı sevmek mi? Üretmek mi? Bayrak, ezan, marş demek ki bunların suçu evlatlarını şehit vermek mi? Niye biz tarım ürünleri ihraç eden bir ülkeyken saman ithal eden bir ülke durumuna geldik? Bazı sözler var ki, boğazıma düğümleniyor. Kimse üstüne alınmasın, Türkiye saman ithal eder duruma geldi. Böyle saplar olduğu sürece biz daha çok saman ithal ederiz. Biz herkes gibi değiliz. Bizim bir siyasi nezaketimiz, edebimiz var. Allah ayırmasın bundan." ifadelerini kullandı.

"İRAN'DAN SADECE GAZ DEĞİL, YOLUNACAK KAZ DA ALMIŞIZ"

İran'la yapılan doğalgaz anlaşmasını da eleştiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İran'dan gaz ile birlikte yolunacak kaz da alındığının anlaşıldığını iddia etti. Destici, "Bizde saf saf diyoruz Azerbaycan gazı daha ucuzken niye İran'dan alınıyor diyorduk. Meğer yanında kazda alıyormuşuz, Türkiye'ye getirip herkesin yolduğu kazları da getiriyormuşuz, onun için İran'dan alıyormuşuz. 17 Aralık'tan sonra bunu anladık. Mesele sadece gaz meselesi değilmiş aynı zamanda Türkiye'de yolunacak kaz meselesiymiş." dedi.

Dün yine internet düzenlemesi yapıldığını, muzır yayınlara kendilerinin de karşı olduğunu, kişisel haklara tecavüze karşı olduklarını ama internet üzerinden fişleme yapılmasının da karşısında duracaklarını belirten Destici, "İnternette bütün yetki bir kişiye veriliyor. Bunlar tek elci. Türkiye'nin bundan kurtulması lazım. Yürütmenin iki dönem seçilmesi lazım. Nasıl cumhurbaşkanı iki dönem seçiliyor başbakan ve bakanlarda iki dönem seçilmesi lazım. İkinci dönemden sonra asla seçilmemeli." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar