DÜZELTME-'Cemaatle aramızda kavga var' diye küçültülemez

Sayın abonemiz; Dün gece geçilen haberimizde, CHP İzmir Mliletvekili Aytun Çıray’ın ismi sehven ‘Aytunç’ olarak yer almıştır.

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME-'Cemaatle aramızda kavga var' diye küçültülemez

Sayın abonemiz; Dün gece geçilen haberimizde, CHP İzmir Mliletvekili Aytun Çıray’ın ismi sehven ‘Aytunç’ olarak yer almıştır. Haberimizi düzenleyerek yeniden servis ediyoruz.


CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İstanbul'daki yolsuzluk operasyonu ile ilgili, hükûmet ve onun yetkililerinin, bu olan biteni, 'Cemaatle aramızda kavga var' diyerek, onlara yüklemeye kalkarak küçültemeyeceğini söyledi. Hadisenin mahiyetinin sabit olduğunu vurgulayan Çıray, tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunun başladığını ifade etti. Çıray, bu hükûmete yakışacak en demokratik tavrın ise istifa etmek olacağını kaydetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 7'nci maddesine (7'nci madde dahil) kadar oylanmasına başlandı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP'nin tutuklu Milletvekili Selma Irmak'ın gönderdiği mektubu okudu, fotoğrafını kürsüye astı.

Ardından, kürsüye gelen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, hazırlanan bütçenin seçim ve zam bütçesi olduğunu belirterek, zamların seçimlerden önce değil sonra yapıldığına dikkat çekti. Tasarı maddeleri üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hiç gelmeyeceği zamanların geldiğini gördüklerini ifade etti.

Burada, kendilerini, 'Tarihin en büyük hesap soruluşuna muhatap olacaksınız.' diye çok uyardıklarını hatırlatan Çıray, fakat o sırada, ne yazık ki bu iyi niyetli eleştirilerin ciddiye alınmadığını kaydetti. Çıray, şöyle devam etti: "Keser dönüyor sap dönüyor, bugün, eğer gerçekten millî iradeye inanıyor olsalardı, bu parlamento, hükûmetin harcamalarını denetleyebilseydi ve denetleme yetkisi engellenmemiş olsaydı, bugün, bütün bu yaşanan olaylar yaşanmamış olacaktı. İşte, demokrasinin fazileti buradaydı, demokrasiyi anlayamadıkları yer burası oldu. Ben doğrusu, bu akşam, buraya sayın bakanı beklemiyordum yemekten sonra, bu hükûmetin istifa etmiş olması gerektiğini düşünüyordum. Bakanlar Kurulu'nun büyük çoğunluğunun çocuklarının büyük iddialarla tutuklandığı ve bakanlar hakkında arka arkaya iddiaların ortaya atıldığı süreçte doğrusu, bu hükûmete yakışacak en demokratik tavır istifa etmek olmalıydı. Hükûmet ve onun yetkilileri bu olan biteni 'Cemaatle aramızda kavga var' diyerek onlara yüklemeye kalkarak küçültemez, çünkü hadisenin mahiyeti sabittir. Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonu başlamıştır. Dolayısıyla, Sayın Başbakan ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin temsilcileri, Türk milletini doyurucu açıklamalar yapmak zorundadırlar. Aksi hâlde, işte, bütün bu yanlış süreçlerin sonucu, sadece bakanların yargılanmasına değil onların evlatlarına kadar uzanır, böyle büyük bir yanlıştır bu."

Başbakan'ın hangi imkânlardan geldiğini bildiklerini belirten Akçay, yolsuzluk iddiaları hakkında Başbakan'ın sözlerini hatırlattı. Akçay, "Allah bes, baki heves demiş. Yani Bize Allah yeter diyor, şüphesiz böyle ama davranış biçimi böyle değil. Davranış biçimine baktığında, bizimkiler 'Servet bes, baki heves' diyorlar. Onun için söylüyorum, normal demokrasilerde bu hükûmetin istifa etmiş olması gerekirdi. Türk milletinin geleceğini ipotek altına alan bir kibir olmasaydı, Başbakan'ın kibri sorun olmayacaktı. Türkiye'yi getirdiği noktayı her anlamda gördük, bu iktidarın on iki yılı geride kaldı ve sonunda bu iktidarın gidiş yolu açıldı." diye kaydetti.

AK Parti iktidarının, tüm iktidarlar gibi ömrünü doldurduğunu savunan Akçay, "Bu gidiş hızlanacak, çünkü gerçeklerin üstündeki örtünün kalktığını hep beraber izliyoruz. Türk milleti, kamu kaynaklarının son derece sofistike yöntemlerle yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğini bugün dehşetle izliyor... Geride kalan on iki yılda çok karanlık birikti. Bu karanlığın kendine özgü bir kokusu var. Koku o kadar yoğun ve zehirleyici ki bir zamanlar toz kondurulmayan Baransu'nun bavullarından birinin kapağı aralandığında bile Türk milleti boğulacak gibi oluyor. Şimdi, korkuyla bazı sırlarınızın kozmik odaların karanlıklarında kalmasını hayal edebilirsiniz ama geçmişte siz nasıl başkalarının kozmik odalarına girdiyseniz şimdi başkaları da sizin kozmik odalarınıza girecek." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar