Duyan koştu: İzdiham yaşandı!

AK Parti İzmir'de sivil toplum kuruluşu temsilcilerine "Kimi milletvekili olarak görmek istiyorsunuz ?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Duyan koştu: İzdiham yaşandı!

Partide izdiham yaşandı. 9 bulunan sandık sayısı 15’e çıkarıldı. Sonuç açıklanmadan çuvala konup Genel Merkez’e gönderilecek. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul, İzmir milletvekili adaylarını görüşmek için Genel Merkez’de toplanırken, İzmir’de bugün dernek, vakıf, iş örgütü ve sivil cemiyet kuruluşu temsilcilerine "Kimi mebus şekilde görmek istiyorsunuz ?" diye soruldu. İzmir Valiliği’ne kayıtlı sivil cemiyet kuruluşlarının listesini alan AK Parti, hafta sonu matbuat yoluyla İlan yaptı. Derneklerin sırf başkanlarının değil İdare kurulu üyelerinin de oy verdiği şevk yoklamasında hepimizin katılımı biçiminde 6 bin dernekten 96 bin insanın katılımı bekleniyor.

Oylama, AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasının üst katındaki Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) yapıldı. Kaya Termal Otel şekilde duyurulan yer, son anda kontrolün basit sağlanabilmesi için değiştirildi. Akşam saatlerine kadar sürecek oylama saat 09.00’da başladı. STK temsilcilerine üstünde ’birinci bölge’ ve ’ikinci bölge’ yazan iki ayrı pusula verildi. Her bölge için oy pusulalarında 13 benlik boşluk bırakıldı. Temsilcilere listeyi 13’e kadar doldurmak mecburiyetinde olmadıkları istedikleri kadar yazabilecekleri söylendi. İki bölgenin pusulası tek zarfa kondu, zarfın ağzı kapatılıp sandığa atıldı. Oy verme işleminin peşinden sandıklardan çıkarılacak zarflar sayılacak, imza sayısı ile eşitlenecek fakat açılmadan mühürlü çuvallara konacak ve en geç çarşamba günü ellerinde olacak biçimde Genel Merkez’e gönderilecek.

İZDİHAM YAŞANDI

Sabah saatlerinden itibaren başlayan şevk yoklamasında öğle saatlerinde izdiham yaşandı. Başta hemşehri dernekleri, ilçe ticaret odaları ve spor kulübü dernekleri olmak üzere STK’ların sıkı katılım gösterdiği oylamada bir şahıs beş derneğe üyeyse beş defa oy verdi. Milletvekili namzet adayları, parti binasının önünde propaganda yaparak oy istedi. Aday adayları yolun kaldırımlarına üstünde fotoğrafları ve isimleri bulunan ayaklı panolar koydu. Bazı gençler, namzet adaylarının pankartlarını üzerlerine asarak, dolaştı. Bazı namzet adaylarının ilçelerden otobüs kaldırıp, oy kullandırdıkları görüldü.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar