Durak’ın son icraatı: Belediye binasından sökülen vecizesini tekrar yerine astı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, dört yıl önce görevinden uzaklaştırıldığında belediye binası girişinden kaldırılan kendisine ait “Dürüst olmak esastır; önemli olan yetkiliyken dürüst kalabilmektir” sözünün yazılı olduğu levhayı tekrar eski.

Google Haberlere Abone ol
Durak’ın son icraatı: Belediye binasından sökülen vecizesini tekrar yerine astı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, dört yıl önce görevinden uzaklaştırıldığında belediye binası girişinden kaldırılan kendisine ait “Dürüst olmak esastır; önemli olan yetkiliyken dürüst kalabilmektir” sözünün yazılı olduğu levhayı tekrar eski yerine astırdı.

Hakkındaki soruşturmalar gerekçe gösterilerek iki ayda bir görevinden uzaklaştırılan Durak, –30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrası– 1 Nisan’da “yeni bir uzatma kararı yok” deyip tekrar koltuğuna oturdu. Resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü’ye görevi devretmeyi bekleyen Durak, bu arada ilginç girişim nedeniyle basın önüne çıktı.

Belediye binası giriş kapısının üstüne asılan, “Dürüst olmak esastır; önemli olan yetkiliyken dürüst kalabilmektir.” vecizesinin önünde açıklamalarda bulunan Durak, tüm belediye başkanlarının bu sözünü göz ardı etmemelerini istedi. “Dört yıl önce görevden alındığımda yerime gelenlerin söktükleri bu yazıyı tekrar yerine çakmamı uygun görür müsünüz?” diye danıştığı Hüseyin Sözlü’nün “Sizin prensipleriniz benim prensibimdir. Gayet tabi” dediğini ifade eden Durak, şöyle devam etti: “ Yetkisiz olan sade vatandaş elbette dürüsttür. Makam sahibi olursanız özellikle devlet kesesinden güçlü harcama yetkisine sahipseniz orada sizi kolay kolay rahat bırakmazlar. Ne var ki, yerime gelenler bu vecizeden rahatsız olmuşlar ki sökmüşler. Ardından belediyeden talan başladı. Belediye Meclis Üyeleri imar partisi kurdu. Dört yılda belediye baskınları darp, adam kaldırmalar öyle bir hale geldi ki; İmar Komisyonu başkanının 11 kurşunla öldürülmesine kadar uzandı. Oysa 5 dönemlik geçmiş yönetimimde bu tür olaylar hiç olmamıştı.”

İktidarın, yargı kararı olmadan 86 müfettişle yaptığı inceleme ve açılan davaların sonuçsuz kaldığını savunan Durak, “Çünkü suç yoktu. Bu sürede rüşvet, irtikâp, evrakta sahtecilik gibi şahsıma bir tek suçlama dahi yapılmadı. Tersine görevden alınmama gerekçe gösterilen ve ulusal medyada beni zan altında bırakan iftiracıları, açtığım 21 davanın hepsinden mahkûm ettirdim. Elbette ülkemizde çok dürüst kamu yetkilisi ve belediye başkanları vardır. Tüm uğraşlarından sonra gelinen bu noktada rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki; Türkiye’de en dürüst ve rasyonel çalışan belediye başkanı olduğum kanıtlanmıştır.” şeklinde konuştu.

İYİ Kİ BU İKTİRAR BENİ GÖREVDEN ALMIŞ; İFTİRACILARI MAHKUM ETTİM
Makam ve yetki sahibi kişilerin vecizesini okumasını tavsiye eden Durak, soru üzerine, “Buradaki sözüm hayatımın darbı meselidir. Yıllarca bunu uyguladım. İyi ki bu iktidar beni görevden almış. Dört yıl denetim yapmışlar. Yapsaydılar ben bu kadar rahat olabilir miydim? İyi ki iftiracılar, bana iftira atmış; iyi ki onlar üzerime dalga dalga gelmiş. İyi ki onların attığı iftiralar ulusal medyada çarşaf çarşaf yayınlanmış. Televizyonların birinci haberi olarak verildi, Aytaç Durak hakkında. İyi ki yapmışlar. Aradan dört sene geçti. Bu 86 müfettişle bütün bu araştırmalar sonucunda (alnını göstererek) bu rahatlığı niye buluyorum. Hem iftiracıları mahkum ettirmişim, hem üstüme gelenlerin iddialarını sıfırlatmışım. Bu rahatlık var bende.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar