'Dünya tarihinde ilk kez AKP Hükümeti'nin, devleti soyduğunu görüyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünya tarihinde ilk kez AKP hükümetinin devleti soyduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Dünya tarihinde ilk kez AKP Hükümeti'nin, devleti soyduğunu görüyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünya tarihinde ilk kez AKP hükümetinin devleti soyduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Yalova’da düzenlediği seçim mitingine katıldı. Partililere seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Hiç endişe etmeyin. Olan olaylardan dolayı, endişeye kapılmayın. Bilin ki, bu ülkede Cumhuriyet’in güvencesi var. Onlar, sizlersiniz. Kurumsal olarak Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğu yerde demokrasi vardır. Özgürlükler vardır. Kadın, erkek eşitliği vardır. Alın terine değer vermek vardır. Sakın kaygıya kapılmayın, unutmayın. Bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var.”

“Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulları biliyorsunuz.” diyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “17 Aralık’ta bu ülkede nelerin yapıldığını biliyorsunuz. Aşama aşama hayatımızın önünden bir filim şeridi gibi geçti. 17 Aralık’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı. 4 bakanın çocuklarının yatak odalarında, başçalanın boyu kadar kasalar çıktı. Kasaların içinde dolarlar çıktı. Euro'lar çıktı. O kasaların yanında para sayma makineleri çıktı. Sonra bir bakana 700 bin liralık bir saat çıktı. Sonra baktılar ki bu iş büyüyor. Önce koştu kendi özel uçağını Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na tahsis edilen özel uçağı Aksaray’a gönderdi. Valiyi aldı. ‘Gel sen İstanbul’a emniyet müdürü ol’ dedi. ‘Yolsuzluk ve rüşvet olayını kapat’ dedi. İlk adımdır bu. Polisleri değiştirdiler. Savcıları değiştirdiler. Değiştirdikleri savcıları, bir daha değiştirdiler. Sonra yetmedi, adli kolluk yönetmeliğini değiştirdiler. Yetmedi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu değiştirdiler. Yetmedi, Başbakan çıktı ve dedi ki; ‘Bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonu bana karşı yapılmıştır. Oğlum Bilal’e karşı yapılmıştır. Bilal üzerinden bana ulaşmak istiyorlar’ dedi. Ben de şunu söylüyorum: Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir hükümet devleti soyarsa ne olur? Dünya tarihinde ilk kez AKP hükümetinin devleti soyduğunu görüyoruz. ”
CİHAN

Yorumlar