'Dün 'Baransu demokrasiye katkı sunuyor' diyenler, bugün idam ediyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazeteci Mehmet Baransu hakkında MGK belgesini yayınladığı için açılan soruşturmayı değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Dün 'Baransu demokrasiye katkı sunuyor' diyenler, bugün idam ediyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazeteci Mehmet Baransu hakkında MGK belgesini yayınladığı için açılan soruşturmayı değerlendirdi. Tekin, “Daha dün Mehmet Baransu için 'demokrasiye önemli katkı sunuyor' diyenler, bugün idam etme çabası içindeler. Bu hiç kabul edilebilir bir anlayış değildir. Benzer belgelerin bin kere açıklandığında onların hiçbirinden rahatsız olmadılar." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Engelliler Haftası dolayısıyla Biz De Varız Derneği'ni ziyaret etti. Derneğin Bahçelievler'deki merkezinde düzenlenen programa CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ile birlikte gelen Tekin, dernek yöneticileri ve üyeleriyle sohbet etti. Kısa bir konuşma yapan Tekin, derneğin adının son derece ironik olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Türkiye'de sosyal devlet kuralı işlemediği için bu tür derneklere ihtiyaç var. Engellilerin önündeki tek engel siyasi engeldir. Siyasi engeller aşılmadığı sürece bu engellerin aşılması mümkün değildir. Yaşadığınız şehirlerde normal insanların yaşama imkanı yokken engelli insanlarımızın bu şehirde yaşaması mümkün değil.”

CHP Milletvekili ve aynı zamanda engelli olan Şafak Pavey'in hazırladığı uluslararası kriterlere uygun yasa teklifinin bir türlü raftan inmediğine işaret eden Tekin, “Bu tasarı hayata geçirilirse bazı şeyler çözülecektir. Sosyal devleti hayata geçirdiğimizde bu tür derneklere ihtiyaç duyulmayacaktır." diye konuştu.

Engelli vatandaşların sorunlarını dinleyen Tekin, bir vatandaşın, "Derneğimizin su faturası ödenmedi diye kapattılar" şeklindeki şikayeti üzerine ise "Bu çok dramatik bir şey. Suyun ve elektriğin kesilmesi 30-40 lira faturalar ödenmedi kesilmesi iktidarın engellilere bakışının en önemli fotoğraflarından bir tanesidir." ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin, kahvaltının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Tekin, bir gazetecinin, "Gazetecilere yaptıkları haberlerden dolayı açılan davalar var. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: "Başbakan, 'Ankara'nın derin dehlizleri' diye bir söz kullanmıştı. Ankara'nın derin dehlizlerinde bu pislikler olduğu sürece herkes bu sorunu yaşayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sayın Başbakanın dinlendiğine dair ilk soru önergesini veren siyasetçiyim. Üzerinden 6 ay geçti ve sayın Başbakan bir televizyon programına çıkarak kendisi itiraf etti. 'Evet ben dinleniyorum' dedi. Şimdi soruyorum; Ankara'nın derin dehlizlerindeki bu kirlilik ve bir başbakanın dinlendiği bir ülkede bizlerin yurttaş olarak güvencesi olur mu? Bu dinlemeden sonra bir soruşturma açıldı mı? Soruşturmanın sonucu ne oldu? Bu karanlık süreçler kapanmadığı sürece bunların üstesinden gelmemiz mümkün değil. Daha dün Mehmet Baransu için 'demokrasiye önemli katkı sunuyor' diyenler, bugün idam etme çabası içindeler. Bu hiç kabul edilebilir bir anlayış değildir. Gelin birlikte demokrasinin gereği olan evrensel hukuku hayata geçirelim. Benzer belgelerin bin kere açıklandığında onların hiçbirinden rahatsız olmadılar."

'YÜCE ATATÜRK' YAZISININ DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLMESİNİ KINIYORUM

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe maçının seremonisine "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle çıkan Fethiyespor’un, bu davranışından dolayı disiplin kurulu'na sevk edildiği hatırlatılan Tekin şu açıklamada bulundu: “Eksik yapmışlar, bence tutuklamaları gerekiyordu. Tam bir rezillikle karşı karşıyayız. Bu ülkenin önderinin, kurucusunun ismini hazzetmeyecek anlayışı şiddetle kınıyorum." CİHAN

Yorumlar