DSP'li Türker: Tarikatların kafasında artık soru işareti var

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, iktidara destek veren cemaatlerin kafasında artık soru işaretleri oluştuğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Türker: Tarikatların kafasında artık soru işareti var

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, iktidara destek veren cemaatlerin kafasında artık soru işaretleri oluştuğunu söyledi. Türker, "Şu anda Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi için onunla koalisyon kurmuş olan ona destek vermiş olan Süleymancılar, Nakşibendiler, diğer aklınıza gelen tarikatlerin kafasında soru işareti var. 'Biz buna destek verdik. Fethullah Gülen buna destek vermişti. Onlara bunu yapıyorsa kim bilir bize ne yapar?' diye hepsi düşünmeye başladı. Tayyip Bey de, bu iş düşünülmesin diye iki de bir televizyonlarda, dikkat edin, işi kutuplaştırmaya götürmeye çalışıyor." dedi.

Masum Türker, partisinin Adana büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Türker, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin şu anda yol ayrımında olduğunun altını çizerek, "Bu seçim aslında Türkiye'nin geleceğini belirleyecek. Gelecekte nasıl bir Türkiye düşünüyorsak bu seçimde tercihimizi öyle yapmalıyız." diye konuştu. Türker, dünyada temel kuralın polisle savcının hırsızı kovalaması olduğunu, ancak Türkiye'de hırsızın polisle savcıyı kovmaya başladığını söyledi. Türker, "Eğer bir ülkede yolsuzluk varsa hırsızlık var demektir. Hırsızlık varsa alacağımız eksiltildiği için yoksulluk da beraber gelir. Yolsuzluğun olduğu yerde şiddet de olur, gayri meşru işlerin tamamı da olur. Türkiye son 50 yılın en yüksek düzeydeki fuhuş, en yüksek düzeydeki şiddet, en yüksek düzeydeki hırsızlık olayları ile karşı karşıyadır." diye konuştu.

"AKP'YE DESTEK VEREN TARİKATLARIN KAFASINDA ARTIK SORU İŞARETİ VAR"

"Başbakan açıyor ağzını yumuyor gözünü paralel devlet diyor sonra yavaş yavaş bu paralel devletin arkasında Fethullah Gülen'in olduğunu duyuyoruz." diyen Türker, AKP'ye destek veren diğer tarikat ve cemaatlerin de artık akıllarında soru işaretleri oluştuğunu ve "Başbakan Fethullah Gülen'e bunu yaparsa bize ne yapar diye düşünmeye başladılar." dedi. Türker şöyle konuştu: "Halbuki Fethullah Gülen için ne demişti. 'Ne istedinizse verdik, daha ne istiyorsunuz' demişti. Gelirken cemaatlerle birlikte olduğunu söylemişti. Peki neden birdenbire Fethullah Gülen üzerine yüklenip aynı zamanda paralel devlet kurdu. Çünkü şu anda Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi için onunla koalisyon kurmuş olan, ona destek vermiş olan Süleymancılar, Nakşibendiler, diğer aklınıza gelen diğer tarikatlerin kafasında soru işareti var. Biz buna destek verdik. Fethullah Gülen buna destek vermişti. Onlara bunu yapıyorsa kim bilir bize ne yapar diye hepsi düşünmeye başladı. Tayyip Bey de bu iş düşünülmesin diye iki de bir televizyonlarda dikkat edin işi kutuplaştırmaya götürmeye çalışıyor."

"BAŞBAKAN'IN TELAŞI NEDEN?"

Gaz bombası fırlatan polisleri Başbakan'ın destan yazdılar diye kahraman ilan ettiğini anlatan Türker, "Aynı polisler 17 Aralık'taki operasyondan sonra sürüldüler, oldular tukaka. Şimdi bu ne perhiz ne lahana turşusu." ifadesini kullandı.

Başbakan'ın neden telaşlandığını ise Türker şöyle anlattı: "Çünkü ani yakalandılar. Evdeki paraları tüketemediler. Eğer oğlunun evine baskın yapılsaydı çıkacak paraların hesabını veremeyecekti. Şimdi istediği kadar anlatsın. Tuzak kuruldu. E, peki 10 milyon dolarlarda mı tuzaktı. Böyle bonkör biri mi var, milyon dolarları getirecek ayakkabı kutularına koyacak."

Türker, Türkiye'nin yerel seçimlerin ardından "istibdat devri" yaşayacağını ileri sürerek, "Bu yerel yönetimler seçimini atlattıktan sonra Türkiye'de Abdulhamit döneminden daha kötü bir istibdat dönemi yaşayacağız. Herkesin fişlendiği, herkesin takip edildiği, herkesin sorgulandığı bir yaşam tarzıyla karşı karşıya kalacağız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar