DSP'li Gündoğdu: Twitter ve Youtube yasakları tuzimdeki rakiplerimize yarar

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu, iktidarın, Twitter'in ardından video paylaşım sitesi Youtube'u da kapatmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Gündoğdu: Twitter ve Youtube yasakları tuzimdeki rakiplerimize yarar

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu, iktidarın, Twitter'in ardından video paylaşım sitesi Youtube'u da kapatmasına tepki gösterdi. AK Parti hükümetinin yasaklarla ülkeyi dünyada üçüncü ülke konumuna ittiğini savunan Gündoğdu, yıllık 30 milyon turistin ziyaret ettiği Türkiye'nin yasaklı ülke konumuna düşmesinden derin üzüntü duyduğunu söyledi.

Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Serik'in köylerinde seçim çalışması yaptı. Dünyanın saygın ajansları Reuters, AFP ve Associated Press'in (AP) 'Twitter'den sonra Youtube da yasaklandı' diye haber yapmasının Türkiye'nin dünyadaki oluşturduğu algının ülke için endişe verici olduğunun altını çizen Gündoğdu, Suriye ile Türkiye'yi savaştırmak isteyen her türlü kirli planı kınadıklarını, ülkenin geleceğini karartmak isteyenlerin bir an önce görevlerinden istifa etmesi gerektiğini ifade etti.
Çocuklarının ikbali için ülkenin istiklalini tehlikeye atanların 30 Mart'ta sandıkta halktan en iyi cevabı alacaklarını belirten Gündoğdu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2010 yılında anayasa değişikliği referandumunda 'üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçeceğiz' diyerek milletten evet oyu istedi. Erdoğan 4 yıl önce referandumun tüm demokratik kazanımları çocuklarının ikbali için antidemokratik uygulamalarla bir bir yok etti. Ülkemiz 4 yıl sonra Başbakan eliyle dünyada yasaklı ülke konumuna geldi. Twitter'dan sonra video paylaşım sitesi Youtube'un da kapatılmasını Antalya'ya tatile gelen turistlere anlatamıyoruz. Turistler, 'Türkiye'de gerçekten Twitter yasaklandı mı' diye soruyor. Turistler, 'Twitter'den sonra Youtube da mı' diye soruyorlar. Antalya'ya yıllık 12 milyon turist geliyor ve turistik ilçelerinde 55 bin Rus, İngiliz, Alman, Belçika, Hollanda, Norveç, İsveç, İsviçreli, Danimarkalı, Ukraynalı, Polonyalı, Gürcistanlı ve Finlandiyalı yaşıyor. Bu yasaklar ülkemize hiç yakışmıyor. Dünyaya da bizi utandırıyor." diye konuştu.

2014 turizm sezonuna sayılı günler kala sosyal medyaya yönelik yasakların Türkiye'yi dünyada zor durumda bırakacağını vurgulayan Gündoğdu, Twitter ve Youtube yasaklarını turizmde rakip ülkelerin kullanabileceğini kaydetti.

Antalya bölgesinin her zaman sezonu temkinli karşıladığının altını çizen Gündoğdu, iktidarın bir an önce ülkeyi yasaklar ülkesi haline getirmekten vazgeçerek sezona sayılı günler kala turizmcileri endişeye sevk etmemesi ve rakip ülkelerin eline koz vermemesi gerektiğini ifade eti. Gündoğmuş, "Twitter'dan sonra Youtube'un da idari tedbir gerekçesiyle kapatılması tek kelime ile utanç verici. Turistler, Türkiye'nin bu halini görünce hayret ediyor. Turistler özgür ülkelere tatile gelir. Twitter'ın kökünü kazıyacağız diyerek uygulayanlar ülkeyi ne hale getirdi bir baksın." dedi. CİHAN

Yorumlar