DSP'li Gündoğdu: İktidar, paralel yapı söylemleriyle yolsuzluğu örtüyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı avukat Mücahit Gündoğdu, iktidar tarafından referandumda alkışlanan Hizmet Hareketi'nin, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası paralel devlet diye itibarsızlaştırılmasının, s.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Gündoğdu: İktidar, paralel yapı söylemleriyle yolsuzluğu örtüyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı avukat Mücahit Gündoğdu, iktidar tarafından referandumda alkışlanan Hizmet Hareketi'nin, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası paralel devlet diye itibarsızlaştırılmasının, siyasette çifte standarda en güzel örnek olduğunu söyledi.

Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Antalya'nın Gündoğmuş ve İbradı ilçeleri köylerinde seçim çalışması yaptı. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yürütmenin yargıyı kontrol altına aldığını belirten Gündoğdu, düzenleme ile HSYK'nın Adalet Bakanlığı'na bağlanmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Gündoğdu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünyanın dört bir yanına açılan okullarla ay yıldızlı Türk bayrağını dalgalandıran öğretmenlere ve teşvik olan eğitim gönüllülerine haşhaşin, örgüt, in, paralel devlet, paralel yapı, çete ve ur gibi isimlerle itibarsızlaştırma söylemlerinin bu ülkeyi yönetenlere yakışmadığını ifade etti.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun AKP hükümetinin kimyasını bozduğunu ve bu sebeple olayın üstünün farklı söylemlerle örtülmeye çalışıldığını belirten Gündoğdu, "İktidar, paralel yapı ve örgüt diyerek aşağıladığı Hizmet Hareketi'ni referandumda yere göğe sığdıramıyordu? 4 yılda ne değişti de Türkçe Olimpiyatları'nda alkışlanan öğretmenler, 17 Aralık sonrası bir anda örgüt ve haşhaşi oldu. Öğretmenler değişmediğine göre değişen iktidar. İktidar paralel yapı hikayeleriyle yolsuzluk ve rüşvet olayının üstünü örtmeye çalışıyor. Bu millet ayakkabı kutularında paralar ile bakan çocukların evlerindeki para sayma makinelerini gördü. Hiç kimse bunu örtbas edemez." diye konuştu.

30 Mart mahalli seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğunu ve bunun aynı zamanda yürütmenin yargı üzerindeki baskının kalkmasında kilometre taşı olacağını altını çizen Gündoğdu; iktidarın, Büyükşehir Yasası'nı köylüye danışmadan çıkardığı için seçimde sandıktan halktan cevabı en iyi şekilde alacağını kaydetti.

Büyükşehir Yasası'nın köylüyü seçimler sonrası daha da zor durumda bırakacağını iddia eden Gündoğdu, mahalli seçimlerin 2015 genel seçimlerinin kaderini de belirleyeceği için önmeli olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar