DSP'den belediye başkan adayı baba-kız: Ecevit'in dürüstlüğü en büyük sermayemiz

Antalya'nın Serik ve Alanya ilçelerinde baba ile kızı, Demokratik Sol Parti'den (DSP) belediye başkanı seçilmek için partinin ilkesi olan 'hakça' ve 'dürüstçe' mücadele verdiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'den belediye başkan adayı baba-kız: Ecevit'in dürüstlüğü en büyük sermayemiz

Antalya'nın Serik ve Alanya ilçelerinde baba ile kızı, Demokratik Sol Parti'den (DSP) belediye başkanı seçilmek için partinin ilkesi olan 'hakça' ve 'dürüstçe' mücadele verdiklerini söyledi. Emekli Sadi Çakal, DSP'den Antalya'nın Serik, ziraat mühendisi kızı Zeynep Çakal da Alanya Belediye başkan adayı oldular. 30 Mart'ta kazanmaları halinde yapacakları hizmetler hakkında bilgilendirme yapan baba ile kızın seçim çalışmalarındaki ana vurgusunu 'dürüstlük', 'hakça düzen', 'inançlara saygılı olma' ve 'ilkeli siyaset' oluşturuyor.

DSP'li belediye başkanı adayı baba ile kızı, Serik'te tarım ve örtüaltı sebze üreticilerini, seçilmesi halinde yapacakları hizmetler hakkında bilgilendirdi. Seçim çalışmasına DSP Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Av. Mücahit Gündoğdu da eşlik etti. 30 Mart mahalli seçim çalışmasını kendi kıt imkanlarıyla sürdürdüklerini belirten baba Çakal, "Bizim bu seçimde en büyük sermayemiz merhum onursal başkanımız Bülent Ecevit'in toplumdaki dürüst lider ve dürüstlük algısı. Bu bizim için artı değer. Her gittiğimiz yerde merhum Karaoğlan'ın partisi diyerek itibar görüyoruz. Bu da moral gücü veriyor. Serik'te kısıtlı imkanlarla seçim çalışmamızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

DSP'nın Alanya Belediye başkan adayı ziraat mühendisi Zeynep Çakal, seçim çalışmasını merhum liderleri Bülent Ecevit'in 'Bizim iki gücümüz var, halk ve hak' ilkesi doğrultusunda yaptıklarını söyledi. 30 Mart seçimlerinde seçmene verecekleri en güzel mesajın ilkeli siyaset ve dürüstlük olacağını aktaran Çakal, bunun da Bülent Ecevit'in siyasi hayatı boyunca dürüstlük, hakça paylaşım ve inançlara saygılı laiklik ilkesini hayatı boyunca göstererek örnek bir lider olduğunu gösterdiğini kaydetti. Alanya adayı Çakal, "Biz çocukluğumuzu babamın ağzından 'Ak Güvercin' seçim şarkılarıyla büyüdük. Bülent Ecevit ismi ailemizin 40 yıldır dilinde oldu. DSP'den bir bayan olarak belediye başkanı adayı olmak bana onur verdi. Adaylığımla aynı zamanda kadınların da yerel yönetimlerde söz sahibi olması için mesaj vermek istedim. Gönül isterdi ki kadınların yüzde 30'u belediye başkanı ve belediye meclisi üyesi seçilsin. Merhum liderimiz Ecevit'in partisinde belediye başkanı adayı olmak onur ve gurur verdi." ifadesini kullandı.

DSP Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu da yaptığı açıklamada, Antalya'da en fazla kadın aday gösteren partinin DSP olduğunu söyledi. Gündoğdu, partilerinin 19 ilçeden 7'sinin kadın aday olduğunu kaydetti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarındaki itici, karalayıcı, aşağılayıcı, ötekileştirici ve kutuplaştırıcı dilini ülkeyi yönetenlere yakıştırmadıklarını belirten Gündoğdu, ülkeyi yönetenlerin toplumu kutuplaştırıcı değil, birleştirici ve kaynaştırıcı dile sahip olmaları gerektiğini söyledi. Gündoğdu, "77 milyon Türkiye bir ve bütündür. Hiç kimse ötekileştirilemez. Sayın Başbakan söylemleriyle ülkeyi geriyor ve kutuplaştırıyor. Karalayıcı ve incitici söylemler üzüntü verici." dedi. CİHAN

Yorumlar