DSP Lideri Türker: Türkiye'de polis ve savcıyı hırsız kovalamaya başlamıştır

Aydın’da seçim bürosu açılışına katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Dünyada hırsızı polis ve savcı kovalar.

Google Haberlere Abone ol
DSP Lideri Türker: Türkiye'de polis ve savcıyı hırsız kovalamaya başlamıştır

Aydın’da seçim bürosu açılışına katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Dünyada hırsızı polis ve savcı kovalar. Türkiye’de polis ve savcıyı hırsız kovalamaya başlamıştır. Bu düzenin olduğu yerde demokrasiden söz etmek mümkün değildir.” dedi.

Açılıştan sonra bir açıklama yapan Türker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, partilerinden aday olanlar için bir televizyon programında "hain" dediğini iddia etti. Tekin’i kınadığını belirten Türker, “Gürsel Tekin, DSP’liler için hain demiş. Bu sözleri kendisine iade ediyorum ve teessüf ediyorum. Bir siyasi parti, kendisiyle yarışan rakiplerine hain diyemez. Korkuyor ki hain deyip milletin gözünde kötü göstermeye çalışıyor. Eğer solcu iseler o zaman MHP’li birisini niye Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı gösteriyorlar? Milleti sömürenlere karşı dik duran, azimli bir kadroyla yola çıkıyoruz. Özellikle kadın arkadaşlarımızla bu güzellikleri daha iyi sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bizi finanse eden kimse yok, kendi yağımızla kavruluyoruz. Birilerinden para pul bulup bu kadar reklam yapanlar, seçildiklerinde bu imkanları kendilerine sağlayanlara borçlarını ödeyeceklerdir. DSP’lilerin tek borçlu oldukları, oy verecek halkımızdır.” şeklinde konuştu.

CHP’lilerin, kendilerine aday çıkarttıkları için hain dediklerini söyleyen DSP Lideri Türker, “Siyasi patinin görevi, seçime girmektir. Biz onlardan altıya yakın belediye başkanı aldık ama onlar bu süre içinde bizden 58 belediye başkanı aldılar. Onlar bizim aldığımız bu altı belediye başkanına, özellikle Didim için hazırladıkları reklam filminde 'satılmış' diyorlar. Şimdi merak ediyoruz, 'Partisini satan, her şeyi satar.' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, DSP’den transfer ettiği Büyükerşen için ne diyor? Ordu Belediye Başkanı için ne diyor? Onlar yapınca iyi, onların dışındakiler yapınca hain oluyor. Başka birisine 'Seçime girme' demek, faşizmin ta kendisidir. Demokratik örgütlenme ve seçilme özgürlüğünü engellemektir. Bu sözlerin aynısını kendisine söylemekten utanıyorum. Sözlerini kendisine iade ediyorum. Kendisinin,bütün demokratik solculardan özür dilemesi gerekir. Şu anda aday gösterdikleri belediye başkanlarının çoğu DSP kadrolarıdır. Kendileri yetiştirmemişler, bizden aldıklarını aday gösteriyorlar. Her yörede, her şehirde var ama aynı arkadaşlarımız geri dönünce onları suçluyorlar. CHP’nin ve ona yardakçılık yapan kimi yazar çizerlerin de demokratik yapılarından şüphe etmeye başladım. Onları demokrat olamaya davet ediyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar