DSP: İhsanoğlu, Türkiye’yi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı profilidir

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP ve MHP’nin çatı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’nin ihtiyacına uygun olarak ortaya konan tabloya göre belirlendiğini söyledi. Ekmeleddin İhsanoğlu...

Google Haberlere Abone ol
DSP: İhsanoğlu, Türkiye’yi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı profilidir

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP ve MHP’nin çatı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’nin ihtiyacına uygun olarak ortaya konan tabloya göre belirlendiğini söyledi. Ekmeleddin İhsanoğlu ile birlikte Türkiye’nin seçeneksiz olmadığının ortaya çıktığını belirten Türker, “Türkiye’ye yalnız belirli çevrelerin belirli söylemlerle dayatacağı profilin değil, bütün Türkiye’yi kucaklayacak taraf olduğu tek yer Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ve milleti ile ayrılmaz varlığı olan bu birlikteliği sağlayacak bir cumhurbaşkanı profilidir.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ortak çatı aday olarak belirledikleri cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker’i, DSP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Türker, İhsanoğlu’nu genel merkez kapısında karşıladı. İkili, tokalaşmanın ardından Türker’in makamına geçti. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Türker ve İhsanoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Masum Türker’le gerçekleştirdikleri görüşmenin müspet bir şekilde cereyan ettiğini belirten İhsanoğlu, “Geçen hafta İstanbul’da kendisi ile uzun ve detaylı bir görüşmem oldu. Bu görüşmeden çok ümitli olarak çıkıyorum. Türkiye’nin farklı meselelerini özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili hususları görüştük. Bu temaslarımızın neticesinde büyük bir ivme ve sinerji oluşmaktadır. Uzlaşma zemini daha da genişlemektedir. Burada sağda ve solda, merkezde olan partilerin destekleri gittikçe artmaktadır. Ben bundan dolayı çok umutluyum. DSP genel başkanına, genel başkan yardımcılarına ve yönetim kurulana teşekküre ediyorum. Eminim ki ülkemizin büyük tecrübeye imza atan iktidar olan ve halen Türkiye’de siyasi yelpazede önemli yer işgal eden DSP’nin desteği, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimi için çok hayati öneme haizdir. Ben çok ümitliyim.” diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ KUCAKLAYACAK"

Ekmeleddin İslamoğlu’nun MHP ve CHP genel başkanları ile yaptıkları toplantılardaki profile ve Türkiye’nin ihtiyacına uygun olarak ortaya konan tabloya göre belirlendiğini belirten DSP Genel Başkanı Masum Türker, “İsmi, önce iki parti tarafından açıklandı. Biz o zaman bu sürecin devam ettiğini söylemiştik. İstanbul’da İhsanoğlu, beni ve bazı arkadaşlarımı ziyaret ederek, Türkiye adına neler düşündüğünü, nasıl bir tarafsız cumhurbaşkanı olarak Türkiye’yi kucaklayacağını açıkladı. Bugün o düşüncelerini resmi olarak partimizde adaylık görüşmeleri bağlamında tekrarlarken Türkiye’nin bütünlüğünü sağlayacak, bölünmesini önleyecek iktidardan yana değil, iktidara karşı değil, yalnız Türk halkı adına çalışacak bir cumhurbaşkanı profili içinde düşüncelerini paylaştı.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de seçeneğin ortaya çıkmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Türker, “Çünkü bugüne kadar sanki yalnız iktidar partisinin lideri ya da iktidar partisinin göstereceği kişinin aday olacağı beklentisi vardı. Bugün İhsanoğlu ile birlikte Türkiye’nin seçeneksiz olmadığını Türkiye’ye yalnız belirli çevrelerin belirli söylemlerle dayatacağı profilin değil, bütün Türkiye’yi kucaklayacak taraf olduğu tek yer Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ve milleti ile ayrılmaz varlığı olan bu birlikteliği sağlayacak bir cumhurbaşkanı profilidir. Bu görüşmeden sonra değerlendirmemizin ardından görüşlerimizi paylaşacağız. İhsanoğlu’nun desteklenmesi kararı ile birlikte kendisinin Yüksek Seçim Kurulu’na yalnız milletvekilleri yoluyla değil destekleyecek parti liderlerinin imzalayacağı bir önerge ile birlikte, bütün Türkiye’yi kucakladığını parlamento dışında kalan partilerin de sistemin içinde olduğunu bir yaklaşım içinde olacağını düşünüyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz, hayırlı olsun ve bu çetin yol aşıldığında, özellikle Türkiye’nin Ortadoğu’da ve gerek Batı dünyasında gerekse Doğu dünyası ile bozulmuş olan dış ilişkilerinin tekrar güçlü devlet, güçlü bir Türkiye imajı ile oturtulabileceğinin beklentisi içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum.” açıklamasında bulundu.

"DESTEKLEDİĞİMİZ ADAYIN HER AN YANINDA DURURUZ"

Bir gazetecinin, “Ekmeleddin Bey'in 40 günlük bir süresi var. Siz de diğer parti genel başkanları gibi yurt gezilerinde kampanyaya destek verecek misiniz?” sorusuna Türker, “Biz destekleme kararımızı resmen açıkladıktan sonra desteklediğimiz adayın her an yanında her zaman dururuz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar