DSP Genel Başkanı Türker: Musul’a girilmesi için derhal tezkere çıkarılmalıdır

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türk vatandaşlarının IŞİD tarafından rehin alınmasına ilişkin çıkış yolu olarak, Türkiye’nin derhal Musul’a girmesi gerektiğini söyledi. Türker, "Türkiye, Lozan’dan gelen haklar için değil, orada...

Google Haberlere Abone ol
DSP Genel Başkanı Türker: Musul’a girilmesi için derhal tezkere çıkarılmalıdır

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türk vatandaşlarının IŞİD tarafından rehin alınmasına ilişkin çıkış yolu olarak, Türkiye’nin derhal Musul’a girmesi gerektiğini söyledi. Türker, "Türkiye, Lozan’dan gelen haklar için değil, orada yaşayan Türkmenler için acele etmelidir.” dedi.

Masum Türker, CİHAN TV Network canlı yayınında Musul Başkonsolosluğu’nun basılmasını ve Türk vatandaşlarının rehin alınmasını değerlendirdi. IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Türker, "Dünden bu yana medyada İslam Şam Devleti diye söyleniyor ve terör örgütü ifadesini kullanmıyorlar. Türkiye’de IŞİD’in terör örgütü olarak nitelendirilmesine yönelik bir gayret bulunmamaktadır. Dışişleri Bakanlığı’nın bu duruma müdahale etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı'nın, IŞİD için terör örgütü olduğuna dair uyarılar yapması gerektiğini dile getiren DSP Genel Başkanı, "Bu konuda hükümetin IŞİD’e karşı bir zaafı ya da sempatisi var. Musul Konsolosluğu dün işgal edilmedi. Altını çizerek belirtiyorum ki dün Türk toprakları işgal edildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin toprakları işgal edilmiştir ve Türkiye’de bu durumla ilgili hiçbir tepki verilmiyor. Musul’da Konsoloslukta bulunan Türk vatandaşları esir alınmıştır. Esir alınanlar arasında kadınlar ve çocuklar var. 30’a yakın özel harekatçı da esir alınmıştır. Bu konuya neden seyirci kalınıyor? Akıllara şu soru geliyor. Acaba IŞİD ile bizim istihbarat organları arasında karşılıklı bir anlaşma mı vardı? Geçtiğimiz aylarda arama yapmak için durdurulan ve MİT’e ait olduğu söylenen TIR’larda silah olmadığını, altın ve dolar taşındığını söylemiştim. Bu altınların IŞİD ve El Nusra aracılığıyla İran’a götürüldüğünü söylemiştim. IŞİD’in büyümesine Türkiye Cumhuriyeti olarak sessiz mi kaldık? Türk istihbarat organları bu saate kadar ne yaptılar? Bu durum bize gösteriyor ki Türkiye, dünya düzeyinde maalesef söylemek zorundayım ki zaafiyet içindedir ve gelecek her türlü tehdide artık tavır koyamayacak durumda görünüyor." diye ifade etti.

Aslında her şeyin Suriye politikasında yapılan hatalarla başladığını da kaydeden Türker, "Bugün ödenen bedel bunun sonucudur. Ben DSP Genel Başkanı olarak, bu konuda ızdırap duyuyorum. Güneydoğu’da yolların kesilmesiyle, IŞİD’in yaptıkları arasında hiçbir fark yoktur. Her ikisinde de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine düşürüldüğü zafiyetten faydalanıyorlar. Çıkış yolu olarak, Türkiye’nin derhal Musul’a girmesi gerekir ve Türkiye; Lozan’dan gelen haklar için değil, orada yaşayan Türkmenler için acele etmelidir.” diye ekledi.

TBMM’ye de seslenen Türker, “Derhal tezkere çıkarılmalıdır. NATO’nun, BM’nin ne diyeceği beklenmemelidir. Yaşananlara karşı ciddi bir duruş sergilendiği gösterilmelidir. Askerin elini kolunu bağlamamak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar