DSP Genel Başkanı Türker: Fişlemeler AK Parti döneminde arttı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, fişlemelerin AK Parti iktidarı döneminde daha da arttığını iddia ederek, “AK Parti'nin, kendisine çok destek veren liberaller için de cemaatler ve tarikatlar için de fişleme yapıp devlet memuriyetine atamada ihtiyaç duyuld.

Google Haberlere Abone ol
DSP Genel Başkanı Türker: Fişlemeler AK Parti döneminde arttı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, fişlemelerin AK Parti iktidarı döneminde daha da arttığını iddia ederek, “AK Parti'nin, kendisine çok destek veren liberaller için de cemaatler ve tarikatlar için de fişleme yapıp devlet memuriyetine atamada ihtiyaç duyulduğunda kullandığı ortaya çıktı.” dedi. Türker, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Bursa Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen "Siyaset Okulu" toplantısına katılarak, "Türkiye Siyasetinin Değerlendirilmesi" başlıklı bir konuşma yaptı.

Toplantıdan önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Türker, DSP olarak yerel seçim hazırlıklarını sürdürdüklerini ve Trakya’da bazı adayları açıkladıklarını dile getirdi. Dün Bodrum Belediye başkan adayını açıkladıklarını, yarın da İstanbul Büyükşehir ve bazı ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını, hafta sonuna kadar da Ankara adayını açıklayabileceklerini kaydetti.

'HİÇBİR PARTİYİ DESTEKLEMEK ADINA SEÇİME KATILMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

DSP’nin bu seçimlerde geçmişte yaptığını yapmayacağını, hiçbir partiyi desteklemek adına seçime katılmaktan vazgeçmeyeceğini söyleyen Genel Başkan Türker, “Özellikle bu seçim, Türkiye’nin geleceği açısından önemli. Yalnız bu seçimin galibinden çok, partilerin alacakları oy oranları önemli. Yeni demokratikleşme paketindeki Hazine yardımı, en azından yeni oluşturulacak yüzde 3 ile 5 arasındaki seçim barajı için geleceğe ilişkin seçmenin bir değerlendirme yapmasını sağlayacak.” dedi.

Türkiye’de yüksek seçim baraj sebebiyle oluşan iki partili siyasi yapının zararları olduğunu söyleyen Masum Türker, “ İktidar partisinin, kendisini destekleyen bazı kesimlerle, cemaatlerle artık kavga eder hale geldiğini görüyoruz, çünkü siyasi partilerin sayısı azaldıkça, otoriter rejimlerin işaretleri ortaya çıkmaya başlıyor. Bunun önüne geçmenin yolu, herkesin kendini ifade edebileceği, örgütlenebileceği, farklılıklarını ortaya kıyabileceği siyasi partilerin olmasıdır. DSP'nin, bu yerel seçimlerde yaklaşım olarak genelin dışında farklılığını da ortaya koyarak, gereken neticeyi alacağını umuyorum.” şeklinde konuştu.

Genel Baykan Türker, bir gazetecinin fişlemeler hakkında sorusu üzerine ise şunları kaydetti: “Fişlemeler, AK Parti iktidarında daha fazla arttı. İki yönden arttı. Özellikle AK Parti iktidarında cemaatler ve tarikatlar arasındaki fişlemelerin daha arttığı biliniyor. Bu kendi içlerindeki dengenin kurulmasından ve devlet içindeki yer alma ihtiyacından kaynaklanıyor. Bu fişlemeleri atamalarda kullanıyorlar ama asıl farklı fişleme, 2003 yılında da medyaya yansıdı. Atatürkçü düşüncede olan insanları fişleme adına farklı bir organizasyon yapıldığını ve Ergenekon, Balyoz gibi davaların o oluşturulan birimden sonra ortaya çıktığını biliyoruz. AK Parti aslında her yeri gözleyerek, insanları baskı altına alarak, özgürlükleri kısıtlayarak yönetmek istiyor. Bunu belki başlangıçta herkes olumlu karşıladı. AK Parti ve birlikte olduklarının ötekileştirdiği, Atatürkçüler ve solcular olduğu düşünüldü ama aynı AK Parti'nin şimdi, kendisine çok destek veren liberaller için de cemaatler ve tarikatlar için de fişleme yapıp devlet memuriyetine atamada ihtiyaç duyulduğunda kullanıldığı ortaya çıktı." CİHAN

Yorumlar