DP'nin eski başkanı MHP'den aday adayı

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, MHP'nden Tunceli milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
DP'nin eski başkanı MHP'den aday adayı

Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Duisburg'da etkinlik belli eden Duisburg Merkez ideal Ocağı'nın davetlisi şekilde dün aksam bir konferans verdi.

Dernek binasında kalabalık bir davetli grubuna, Türkiye'deki haberleri iki saati aşkın bir sunumla söz eden Namık Kemal Zeybek, konferans sonrası habercilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üstüne Zeybek, Tunceli'den mebus aday aday olacağını söyledi.

Zeybek, Tunceli'den aday olma gerekçesini şu ifadelerle anlattı:

"Birileri diyorlar ki ya MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli'ye mi oy vereceğiz. Türkiye'nin içerisinde olduğu şartlara göre, secim barajını aşacak dört parti görünüyor. Artık kocaman bir ihtimalle bölücü parti de, barajı aşıyor. Bu hal karşısında Türk milliyetçilerinin, partilerine oy eda etmek için nazlanmalarının ve mazeret üretmelerinin hiçbir manası kalmamıştır. MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli'yi beğenmeyenler olabilir, beğenmek mecburiyetinde da değiller. Ama ben sunu söylüyorum: Recep Tayip Erdoğan ile MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli'yi bir karşılaştırın bakalım ne var. Bilgi deniyorsa bir İlim adamı var, ekonomik doktorasını yapmış bir Bahçeli var. Dürüstlük deniyorsa, ayağına su dökemez. MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli son derece dürüst bir adam. Başbakan yardımcılığı yaptığı çağda de, gayet güzel hizmetleri oldu. Dolayısıyla her şey zıddıyla anlaşılır. Yani Recep Tayyip Erdoğan ile MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli kıyaslandığında Bahçeli, 10 kat daha Erdoğan'dan üstündür. Bu da MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli'ye ihtirazlarımız bulunmamaktadır anlamına gelmez. O başka birşey. Netice bir karar verilecek. Bu seçimde de ne olursa olsun bizler, MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli'yi dolayısıyla MHP'yi desteklemeliyiz, oylarını artırmalıyız, mebus sayısını artırmalıyız diye düşünüyorum. Ben bunları TV'den söylediğimde, diyorlar ya MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli sana randevu dahi vermiyor, vermesin. MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli'nin randevu vermemesi, benim bulunan kişisel bir meseledir. İnsanlar, Şayet kişisel meselelerini yurt meselesi uğruna arka plana atmıyorsalar, o süre İçten değiller. Görüşmezse görüşmesin, onun bileceği bir iş. Benim meselemde MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli meselesi değildir ayrıca. Türk milliyetçilerin partisi deniyor MHP'ye. Bir Türk milliyetçisinin, MHP'yi desteklemekten başka yapıcak bir işi yoktur. Ben de yalnızca bu inançla, MHP'den hiçbir istikbal veya bakanlık beklemeden, MHP'nin seçimi kazanamayacağı bir kentti Tunceli'yi seçtim. Herkes biliyor MHP'nin adayı dahi çıkmıyor oradan. Böyle bir yerden aday adayı olduğumu ilan ediyorum, ayın 12'sinden sonrada dosyamı partiye teslim edeceğim. Eğer adaylığım kabul edilirse, gidip Tunceli'de çalışacağım. Neden MHP'ye oy verilmesi gerektiğini halka ifade etmek istiyorum. Aday göstermeyebilirler, o da onların yetki sahalarına giriyor. Olmasa da gene insanlara, oyunuzu MHP'ye verin diye anlatmaya devam edeceğim."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar