DP Genel Başkanı Uysal: Türk okulları sınırlarını vatan parçası olarak görüyorum

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılması yönündeki girişim iddialarını değerlendirirken, "Bu okulların sınırlarını, vatan parçası olarak görüyorum.

Google Haberlere Abone ol
DP Genel Başkanı Uysal: Türk okulları sınırlarını vatan parçası olarak görüyorum

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılması yönündeki girişim iddialarını değerlendirirken, "Bu okulların sınırlarını, vatan parçası olarak görüyorum." dedi.

Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın kamuoyu önünde ısrarla bu okullarla ilgili çok sert açıklamalar yaptıklarına dikkati çeken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal şunları kaydetti: "Bu okulların sınırlarını ben hep vatan parçası olarak görüyorum. Yurt dışındaki Şehitliklerimiz, Süleyman Şah Türbesinde olduğu gibi. Bunları, bu ülkenin toprakları olarak varsayıyorsak, oraları da bu ülkenin toprakları olarak varsaymak lazım. Okullar meselesini siyasetin tartışma konusu haline getirmek, siyasi kamplaşmanın bir aracı haline getirmek büyük bir yanlıştır. Eğer siyasi bir tartışma varsa, bu tartışmaları Türkiye'nin sınırlarının dışına taşırmadan, kendi meşru zeminleri içerisinde yaparsınız. Hain edebiyatının uçuştuğu bir ortam içerisinde, gerçek gündemini konuşamayan bir Türkiye'nin kendi meselelerini, kendi ülkesinde düzeltme gayreti içinde olması gerekir.

İKTİDAR TÜM HUSUMETİ HİZMET’E YÖNELTEREK YOLSUZLUKLARIN İÇİNDEN ÇIKABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

İktidar, yolsuzluk operasyonları ve Gezi süreciyle beraber tüm husumeti, belirli merkezlere yönelterek, bu meselelerin üzerini örtme gayreti içindedir. Yeni suçlu olarak, tırnak içerisinde 'cemaat-hizmet' diye de tabir edebileceğimiz noktaya yönlendirerek, bu meselenin içerisinden çıkabileceğini düşünmektedir.
Oysa Türkiye'yi, sırtında bu kamburla yönetilemez hale getirerek, tartışma konusu haline getirerek bu meselelerin içinden çıkamaz diye düşünüyorum."
CİHAN

Yorumlar