DP Genel Başkanı Uysal: Merkez sağ siyaseti yeniden ete kemiğe büründürmek lazım

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 30 Mart Mahalli Seçim sonuçlarını değerlendirirken “Merkez Sağ” çağrısı yaptı ve “Merkez Sağ siyaseti yeniden ete kemiğe büründürmemiz lazım.

Google Haberlere Abone ol
DP Genel Başkanı Uysal: Merkez sağ siyaseti yeniden ete kemiğe büründürmek lazım

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 30 Mart Mahalli Seçim sonuçlarını değerlendirirken “Merkez Sağ” çağrısı yaptı ve “Merkez Sağ siyaseti yeniden ete kemiğe büründürmemiz lazım.” dedi.

DP Lideri Gültekin Uysal yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: "30 Mart seçimleriyle ortaya çıkan neticeyi değerlendirdiğimizde; müşterek değerleri yeniden inşa edecek bir ruhla, Merkez Sağ siyaseti yeniden ete kemiğe büründürmemiz lazım. Aksi takdirde bir yanda etnik siyasete mahkum olmuş, bir yanda din referansıyla bir kutuplaşmanın AKP-CHP denkleminde hapsolduğu siyasetten, bir netice çıkarabilme imkanımız yoktur. O nedenle, memleketin sorumlu bütün insanları, öncelikli bir değerlendirme yaparak, Türkiye’ye dayatılan bu tercihlerin, milletin gönlünde ve geniş kitlelerde bir karşılık bulmadığını onlar da bilmeli. Bu açıdan, dayatılan bu siyasal mühendislikle, bir sonucun elde edilemeyeceğini bu seçimler göstermiştir."

"ANADOLU AJANSI BİLE MANİPÜLASYON ARACI OLARAK KULLANILDI"

İktidar partisinin inançlı ve mütedeyyin insanları vebale ve suça ortak ederek, öte yandan vatandaşın borcunu arttırıp riske ortak ederek bir mengenede sıkıştırdığını iddia eden Uysal, "Bu nedenle Türkiye’nin sağlıklı bir karar verebilme imkanı zaten olamazdı. Adeta parti devleti haline dönüşmüş devletin, bırakın maddi imkanlarını, kolluk kuvvetlerini, istihbarat kuvvetlerini, devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı’nın bile seçim akşamı, bir manipülasyon aracı olarak kullanmaya çalıştığı bu iklimde Türkiye, doğruyu, hakikati arama mecburiyeti içerisindedir." dedi.

"CENDEREDEN ORTAK İRADE İLE ÇIKILABİLİR"

DP Genel Başkanı Uysal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu seçim sonucuyla, kendisine muhalif gördüğü bütün unsurları bir husumet odağı ve düşman olarak görüp yerle bir etmek mantığında bir dilin ve bir icraatın sahipleridir. Bürokrasiden başlayarak, adli kolluk dahil olmak üzere kolluk kuvvetlerini, savcıları, hakimleri altüst ederek, seçimleri yargı alanında da siyasallaştırıp, militanlaştırarak geldiğimiz hal ortadadır. Bütün olumsuzluklara rağmen bu cenderenin içerisinden meşru çizgiler içerisinde çıkacak yolu, yine insanlarımızın ortak iradesiyle bulacağını ümit ediyorum."
CİHAN

Yorumlar