Dört eski bakan hakkındaki soruşturma komisyonu Resmi Gazete'de yayımlandı

Yolsuzluk yaptıkları ve rüşvet aldıkları iddiası ile AK Partili 4 eski bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin incelenmesi için TBMM'de kurulan soruşturma komisyonuna ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 8 Temmuz tarihli ve 1068 numaralı...

Google Haberlere Abone ol
Dört eski bakan hakkındaki soruşturma komisyonu Resmi Gazete'de yayımlandı

Yolsuzluk yaptıkları ve rüşvet aldıkları iddiası ile AK Partili 4 eski bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin incelenmesi için TBMM'de kurulan soruşturma komisyonuna ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 8 Temmuz tarihli ve 1068 numaralı kararda soruşturma komisyonunda yer alacak milletvekillerinin ismi de verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda "Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 5.5.2014 tarihli 84’üncü Birleşiminde kurulan (9/8) esas numaralı Meclis Soruşturması Komisyonunun üyeliklerine, Genel Kurulun 8.7.2014 tarihli 113’üncü Birleşiminde ve Komisyonun 9.7.2014 tarihli toplantısında başkan, başkanvekili, sözcü ve kâtip üyelikler için yapılan seçimler sonucunda aşağıda adları ve seçim bölgeleri yazılı milletvekilleri seçilmişlerdir." denildi.

Buna göre soruşturma komisyonunun başkanlığını AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü yapacak. Başkanvekili ise AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç olacak. Komisyonun sözcülüğünü AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, katipliğini ise AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz yürütecek.

AK Parti'den 9 üyenin yer aldığı komisyondaki diğer AK Partili vekiller ise şöyle: "Bursa Milletvekili İsmet Su, Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Konya Milletvekili Mustafa Akış, Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer."

CHP'den katılan 4 üye Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, İzmir Milletvekili Rıza Mahmut Türmen olarak belirtildi.

Komisyon'da MHP ve HDP'den ise birer milletvekili yer alacak. Buna göre MHP'den Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, HDP'den ise Batman Milletvekili Bengi Yıldız yer alacak. CİHAN

Yorumlar