"Diyarbakır'daki üsse nasıl girildiği konusunda soru işaretleri dolu"

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Diyarbakır'da bayrak indirmeyle ilgili üs'te görev yapan komutanlarla konuştuğunu belirterek, o üsse nasıl girildiği konusunda soru işaretlerinin dolu olduğunu söyledi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen...

Google Haberlere Abone ol
"Diyarbakır'daki üsse nasıl girildiği konusunda soru işaretleri dolu"

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Diyarbakır'da bayrak indirmeyle ilgili üs'te görev yapan komutanlarla konuştuğunu belirterek, o üsse nasıl girildiği konusunda soru işaretlerinin dolu olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yüksel, çıkarılan yasa ile birçok belde belediyelerin kaldırıldığını, köylerin mahalleye dönüştürüldüğünü, özel idarelerin kapatıldığını hatırlattı. Konuya ilişkin yaşanan sıkıntıları anlatan Yüksel, devredilenlere ilişkin listelerin istenmesine karşın bunların bir türlü gönderilmediğini kaydetti.

Diyarbakır'daki bayrak indirmeye yönelik bir soruya Yüksel, genel başkanın açıkladığı görüşlerin herkesin görüşü olduğunu ifade etti. Bayrağın ortak değer, birlikte yaşama iradesinin en önemli sembolü olduğunu dile getiren Yüksel, bayraklara herkesin saygı göstermesi gerektiğine inandığını kaydetti. Yüksel, Leyla Zana ve daha başkalarının bayrak konusundaki hassasiyetle ilgili ortak değer olduğuna ilişkin açıklamalarının daha önemli olduğunu vurguladı.

Üs'te görev yapan komutanlarla da konuştuğunu belirten Yüksel, o üsse nasıl girildiği konusunda soru işaretlerinin dolu olduğunu söyledi. Yeniden şehitler verilmesini asla istemediklerinin altını çizen Yüksel, bu konuda her türlü provokatif eylemlere da karşı olduklarını ifade etti. Yüksel, iktidarın konuya ilişkin tavrının ise her zamanki davranışları olduğunu kaydetti.

Diyarbakır'daki bayrak hadisesinin sanki gündem değiştirmeyle ilgili olduğunu ve bunun dışında bir şey konuşulamadığını anlatan Yüksel, Soma'da 301 insan öldüğünü ama bunları konuşamadıklarını belirtti. Yüksel, "Sanki burda gündem değiştirmeye yönelik, her nereden gelirse gelsin böyle bir davranış olduğunu da düşünüyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar