Diyarbakır’da listelerinin değiştiğini iddia eden muhtarlar tepkili

Diyarbakır’da geçen hafta yapılan yerel seçimlerde muhtarlar da seçildi. Seçimlerde muhtarlığı kazanan yaklaşık 100 kişi mazbatasını almaya gelirken skandal bir durumla karşılaştı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da listelerinin değiştiğini iddia eden muhtarlar tepkili

Diyarbakır’da geçen hafta yapılan yerel seçimlerde muhtarlar da seçildi. Seçimlerde muhtarlığı kazanan yaklaşık 100 kişi mazbatasını almaya gelirken skandal bir durumla karşılaştı. Muhtar adaylarının belirlediği listelere müdahale edildiği ya da karıştırıldığı ortaya çıktı.

Bazı muhtarların ihtiyar heyeti sıralamasının değiştirildiği bazı muhtarların listesinde bulunan heyet üyelerinin seçimi kazanmayan muhtarların listesine yazıldığı belirlendi. Duruma tepki gösteren muhtarlar Diyarbakır İl Seçim Kurulu önünde bir araya gelerek duruma tepki gösterdi ve yanlıştan vazgeçilmediği sürece mazbatalarını almayacaklarını belirtti.

Yerel seçimlerin üzerinden 9 gün geçmesine rağmen skandallar bitmiyor. Bir çok il ve ilçede seçimlerin iptal edilmesine neden olan usulsüzlükler bu sefer muhtar listelerinde ortaya çıktı. Diyarbakır’da 100’e yakın muhtarın listelerinin değiştiği ya da değiştirildiği öne sürülüyor. Muhtarlar adına seçim kurulu önünde açıklama yapan Sur ilçesi Özerkli Mahallesi Muhtarı Mustafa Ataşoğlu, halkın oylarıyla seçtiği ihtiyar heyetinin seçim kurulu tarafından değiştirildiğini, halkın seçtiği heyet üyelerinin yine seçim kurulu tarafından kanuna aykırı olmasına rağmen listeden çıkartılıp başka isimler eklendiğini dile getirdi. Ataşoğlu, kendi listeleri oluşturulmadan mazbatalarını almayacaklarını dile getirdi.



CİHAN

Yorumlar