Diyarbakır’da HÜDA-PAR’a yapılan saldırı kınandı

Diyarbakır'da bazı sivil toplum kuruluşları, Lice ilçesinde seçim çalışması kapsamında esnaf ziyareti yapan HÜDA-PAR’a yapılan saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da HÜDA-PAR’a yapılan saldırı kınandı

Diyarbakır'da bazı sivil toplum kuruluşları, Lice ilçesinde seçim çalışması kapsamında esnaf ziyareti yapan HÜDA-PAR’a yapılan saldırıyı kınadı. Cuma namazından sonra Ulu Camii önünde bir araya gelen yüzlerce kişi 10 kişinin yaralandığı, çok sayıda aracın ateşe verildiği Lice’deki olayın kınadı. Aralarında HÜDA-PAR belediye başkan adaylarının bulunduğu grup ‘ İ….lerle, el ele sarmaş dolaş, Müslüman’a taş sopa’ pankartı açarken, ‘Kürdistan hainleri’ şeklinde sloganlar attı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün akşam saatlerinde HÜDA-PAR konvoyuna, BDP'li olduğu belirtilen grup saldırıda bulunmuştu. Meydana gelen kavgada 10 HÜDA-PAR’lı 4 tane de BDP’li olmak üzere 14 kişi yaralanmıştı. BDP’liler HÜDA-PAR’a ait araçları da ateşe vermişti. Bugün Diyarbakır Ulu Camii önünde bir araya gelen HÜDA-PAR’lılar saldırıyı kınadı. Açıklamayı Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Uysal, Lice olayını PKK ve BDP şer çetesin planlı faşistçe bir saldırı ve provokasyonu olduğunu iddia ederek, “Bunun asıl failleri BDP’dir. Siyasi menfaatleri uğruna bugüne kadar İslami STK’lara yapılan saldırıyı kınamadıkları gibi adeta yangına körükle giden açıklamalarla bu saldırının psikolojik alt yapısını oluşturmuşlardır.” diye konuştu.

Uysal bu provokasyonun bir failinin de kolluk güçleri olduğunu belirterek, “Olayları izlemekle yetinmişlerdir. Parti üyelerinin bıraktığı olayların büyümemesi için geride bıraktığı araçlar oradaki çetelerin barbar erlerine bırakılmıştır” dedi. BDP’ye seslenen Uysal, “ Hani seçim sürecinde BDP’liler asla bir başka parti veya adayına sataşmayacaktı. Hani tek bir esnafın tek bir kardeşinizin camı dahi kırılmayacaktı.” ifadelerini kullandı. Uysal şöyle devam etti: “ Şunu iyi bilin ki i…. lere canım cicim ele ele sarmaş dolaş olup Müslümanlara taş ve sopalarla saldırmanızın sebebini bir çok iyi biliyoruz. Siz İslam düşmanısınız. Ve biz size diyoruz kin ve öfkenizde geberin. Siz ey Kürdistan hainleri, faşist diktatörlük peşindesiniz.”

HÜDA-PAR BÜYÜKŞEHİR ADAYI YILMAZ: İNADINA BARIŞ DİYECEĞİZ
HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanı adayı Hüseyin Yılmaz ise her türlü saldırıya rağmen inadına barış inadına huzur diyeceklerini belirtti. Yılmaz, “ Biz her zaman halkı kucaklayacağız, hizmet edeceğiz. Olay BDP –HÜDA-PAR meselesi değil. İdeolojiktir. Marksist düşüncenin İslami düşünceye karşı BDP yöneticilerinin projeleridir. Bu seçim Kürt halkının geleceğini belirleyeceği bir seçimdir. Bu gayri insani saldırıya ya evet diyeceğiz ya da İslami bir yaşama evet diyeceğiz. Lice’de ayak takımının saldırısı gerçekleşti. Bunu provokasyon olarak belirtiliyor eğer bu bir provokasyon ise o da halkı ziyaret eden HÜDA-PAR’a BDP binasından çıkıhp saldıranların provokasyonudur.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar