Diyanet Siyaset Malzemesi Yapılmamalı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, siyasi partilerin diyanetle ilgili görüşlerini toplumla paylaşabileceğini ancak bunu bir siyaset malzemesi haline getirmemeleri gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet Siyaset Malzemesi Yapılmamalı

Ortadoğu'da son dönemde çok acı olayların yaşandığını ifade eden Görmez, "Etrafımız ateş çemberi. Millet olarak bizim sığınabileceğimiz başka bir ülke, başka bir dünya yok. Biz onların umudunu boşa çıkaracak bir tavır, davranış ve üslup içerisinde olmamalıyız" dedi.

Genel seçimler öncesi siyasiilerin kullandığı usluba dikkat çeken Mehmet Görmez, mümkün olduğu kadar insanların birbirlerinin kalbini kırmaması gerektiğini belirtti.

Siyaset adamlarıyla kurulan iletişime dikkat çeken Görmez, prensip olarak siyasetçilerle karşılıklı diyalog içine girmemeyi tercih ettiğini söyledi.

Herhangi bir partinin dinle alakalı görüş ve fikirlerini topluma iletebileceğini kaydeden Görmez,"Herhangi bir siyasi partinin topluma düşüncelerini sunma adına dinle ilgili fikirleri, Diyanet ile ilgili düşünceleri olabilir ve bunu toplumla paylaşabilir ancak Diyanet İşleri Başkanlığı, siyasetin bir malzemesi haline getirilmemeli." dedi.

Diyanet personeline siyaset yasağı genelgesine de değinen Görmez, geçen mart ayında tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderdiği 7 Haziran Genel Seçimlerine ilişkin genelgeyi hatırlatarak, "İnsanlar arasında birliği, beraberliği bozan bir üsluptan uzak durarak, bu birlik ve beraberliğin bozulmaması için daima barışın dilini ayakta tutmak için çaba göstermemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar