Diyanet İşleri Başkanı Allah'a ve Peygamber'e Karşı Haddini Aşıyor

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Diyanet İşleri Başkanı haddini çok aşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı Allah'a ve Peygamber'e Karşı Haddini Aşıyor

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Diyanet İşleri Başkanı haddini çok aşıyor. Allah'a ve Peygamber'e karşı öncelikle aşıyor. Tüm bunlar gayretullah'a dokunuyor ve Peygamber Efendimiz'in mubarek ruhunu incitiyor. Başbakanı ve Görmez'i Allah'tan korkmaya davet ediyorum." dedi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Özkes, 17 Aralık sonrası rüşvet ve yolsuzluklarla ilgili ayetlere ve hadislere bir nevi sansür konulduğunu ifade etti. Hutbede okunan gemi hadisinin Türkçe mealinin verilmediğini belirten Özkes, hadisin geniş siyasi zorlama yorumunun verildiğini vurguladı.
Başbakanın İstanbul'da Kutlu Doğum Haftası ile ilgili katıldığı bir programı hatırlatan Özkes, "Programı adeta Tayyip Erdoğan'ın karşıtlarını din adına sorgulama, yargılama ve dini hükümlerle mahkum etme haftasına dönüşmüştür. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) Kutlu Doğum Haftası, Tayyip Erdoğan'ın yetersiz dini bilgisiyle siyasi söylemlerinin birleşmesinden derin bir yara almıştır." diye konuştu.

Eski bir çalışanı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tutumunun sorulması üzerine ise Özkes, "Tamamen angajman olmuş, siyasetin vesayeti altına girmiş. Görmez dönemiyle birlikte Diyanet, Türkiye'nin Diyaneti olmaktan çıkmış adeta AKP'ye hizmet eden, AKP'nin toplum mühendisliğinde dini taşeronluğunu yürüttüğünü görüyoruz. Bu söylediklerimin Türkiye'de çalışan din görevlileriyle bir alakası yok. Bu söylediklerim Diyanet İşleri Başkanı ve birkaç kişiyle ilgilidir. Bu durumdan çalışanların büyük bir kısmı da rahatsızdır ama ellerinden birşey gelmemektedir. Başbakanı aklama ve alkışlatma üzerine ve Başbakan'ın siyasetini doğrulatmak için ayet ve hadislerin yorumlarını değiştirmeye yeltenecek şekilde bir tavır sergilenmektedir. Bu öncelikle dinimize zarar vermektedir. Din evrenseldir. Sadece Türkiye'nin dini değildir, tüm dünyaya gelmiştir. 2014 dini de değildir kıyamete kadar varolacak bir dindir. Bir partinin şemsiyesi altına giydirilmeye çalışılması dinin sahibi Allah'a aykırı gelir. Bu kesinlikle doğru değildir. Bu söylediklerim siyasi partinin milletvekili oluşumdan değildir. Maalesef bu gerçekleri söyleyecek din adamları olmasına rağmen baskılar nedeniyle söyleyemeyecek bir duruma geldik." şeklinde konuştu.

Dün akşam bir müftüyle görüştüklerini dile getiren Özkes, kendisine "Biz söyleyemiyoruz bari siz söyleyin, din bu hale gelmemelidir." dendiğini aktardı. Özkes, şöyle devam etti: "Samimiyet nerede, samimyet diye birşeye kaldı mı? Gerçekten samimiyet olsa, konu 'Tövbe ve istiğfar' olarak belirlenirdi. Diyanet İşleri Başkanı haddini çok aşıyor. Allah'a ve Peygamber'e karşı öncelikle aşıyor. Tüm bunlar gayretullah'a dokunuyor ve Peygamber Efendimizin mubarek ruhunu incitiyor. Başbakanı ve Görmez'i Allah'tan korkmaya davet ediyorum."

Kendi yazdığı bir kitabı gösteren Özkes, hutbede okunan gemi hadisiyle, kitapta verilen hadisin anlamı arasında bir alaka olmadığını kaydetti. Özkes, "Anlamı verilmiyor, kendilerine göre yorumunu yapıyorlar." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar