Dışişleri’nden ‘Güney Sudan’ uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, 15 Aralık 2013 tarihinde başkent Juba’da başlayan çatışmalar nedeniyle şehirdeki güvenlik ve istikrar durumu bozulduğu için vatandaşların bu aşamada zorunlu kalmadıkça Güney Sudan’a seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunduğunu a.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri’nden ‘Güney Sudan’ uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, 15 Aralık 2013 tarihinde başkent Juba’da başlayan çatışmalar nedeniyle şehirdeki güvenlik ve istikrar durumu bozulduğu için vatandaşların bu aşamada zorunlu kalmadıkça Güney Sudan’a seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Güney Sudan’ın başkenti Juba’da geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen silahlı çatışmaları ve akabinde şehirde oluşan gerginlik ortamının endişe ile karşılandığına işaret ederek, bu olayların ülkedeki diğer ülkelerin vatandaşları gibi Türk vatandaşlarının da güvenliğini olumsuz etkileyebilecek bir mecraya girdiğine dikkat çekti.

Vatandaşların, bu aşamada zorunlu kalmadıkça Güney Sudan’a seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunduğuna vurgu yapan Bakanlık, “Halen Güney Sudan’da bulunan veya Güney Sudan’a gitmek zorunda olan vatandaşlarımızın ise şahsi güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları, olası gelişmelere hazırlıklı bulunmaları ve her koşulda müteyakkız olmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın, ayrıca, bakanlığımız ve Juba Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları dikkatle takip etmeleri tavsiye edilmektedir.” uyarısında bulundu.

“TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEK”

Dışişleri, ayrıca, ülkedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek, “Çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi, sorunlara barışçı yöntemlerle çözüm bulunması ve itidal içinde hareket edilmesi yönünde çağrı yapıyoruz. Türkiye, Güney Sudan’ın bağımsızlığından bu yana izleyegeldiği tutum çerçevesinde, ülkenin kalkınması, güvenlik ve istikrarın tesisi için uluslararası toplumla işbirliği içerisinde, her türlü desteği vermeye ve üzerine düşeni yapmaya devam edecektir." dedi.
CİHAN

Yorumlar